Toggle shoutbox Shoutbox
|
Discutie Pentru Siguranta In Trafic A Scuteristilor poate asa scapa mai multi intregi
Posted 27 February 2009 - 02:27 PM
Insa, in acelasi timp vad fel de fel de scuteristi care au luat calea mersului suicidal!
Nu conteaza pe unde merg, ei trebuie sa ajunga primii la stop!
Nu conteaza pe unde se strecoara, la fel ca si japonezii din WW2 se arunca cu capul inainte (si cand raman fara cap dau vina pe altii!).
Nu conteaza ca e verde sau rosu, ca sunt pietoni pe trecere sau nu, ei invart mansonul ala si BAZZZZ-BAAZZZZZ se arunca cu linguritele in mijlocul intersectiei.
Casti de protectie in cap... acum e o treaba ca e frig, dar si pe frigalaul asta am vazut cativa cu caciuli in cap... poate ii anunta cineva ca la contactul cu spatele troleibuzului caciula nu ajuta nici macar la pastrarea continutului capului impreuna...
Cei mai multi valseaza intre banda 1 - la rasul bordurii si ultima banda - dans sinucigas pe linia continua. Cat timp mergem, marea majoritate, cu 45-50 km/h oare ce cautam, unii dintre noi, pe mijlocul soselei? Pe tanti aia cu obiectul taios (coasa, zic)?!
Cei mai multi dintre scuteristi se comporta din punctul de vedere al automobilistilor total haotic si imprevizibil. Normal ca vor frana pe cefele noastre daca noi serpuim isteric de pe banda 1 pe banda 4, daca in loc sa tinem o linie cat mai rectilinie zburam isterici si mergem intre benzi.
Am ajuns la concluzia ca daca nu vom incepe sa-i educam pe cei cu lingurite, daca nu incepem sa vorbim cu "Rahanii" si "Sandokanii" de pe doua roti o sa pierdem din ce in ce mai multi.
Si cred ca de aici incepe toata treaba, din comunitatile de scuteristi. Ca e vorba de ScuterClub.ro sau de alte comunitati, haideti sa incepem sa le explicam si celorlalti, pana la wheellie, burnout si drift sunt conducerea preventiva, comportamentul civilizat si mai ales siguranta.
Ce ziceti?
Posted 27 February 2009 - 03:00 PM
Posted 27 February 2009 - 03:03 PM
Intentiile tale sunt de lautat, ma repet insa eu sunt f. sceptic in privinta asta, atitudinea "lasa ba ca merge si asa" descrie cel mai bine caracterul taranului roman..am intrat cu masina pe 3sferturi de banda ca sa ma asigur, acum oricum tre sa opreasca/parcatul excesiv de nesimtit pe trotuare/cutia de bere intre picioare si inca 3 prieteni in spate pe scuter/si lista continua pe cateva pagini de forum
Numai bine.
Posted 27 February 2009 - 04:19 PM
Posted 27 February 2009 - 04:59 PM
eu unu ma dezic de asemenea specimene,personal am dat pe echipamentul moto peste 2000roni am trecut printr-un accident(nu a fost vina mea)am dat cu casca de asfalt la 40km/h iar pe cocalari fara numar ii vad cu sapca-n cap iarna si cu tigara in bot si nu stiu cum astia nu patesc niciodata nimic(prost sa fii mare noroc ca esti) si tot pe aia care respecta regulile si merg corect ii lovesc masinile
asta nu va intrebati?
Posted 27 February 2009 - 07:41 PM
Dar de exemplu azi era sa dau intr-un ratb mama lui de sofer bosorog ca nu s-a asigurat deloc pe linia de tramvai pe Barbu Vacarescu care logic e considerata banda de mers intre refugii , frana ca nebunu de la 50 si claxoane (si injuraturi bineinteles)
Deci prosti sunt cu nemiluita si soferi si scuteristi
Doamne iarta-ma dar eu cand vad unu pe scuter fara casca il injur in gandul meu
Si mai ales cum am vazut azi un tzigan
Posted 27 February 2009 - 07:51 PM
Port casca fie iarna fie vara , singura concesie facuta caldurii e ca nu port viziera vara (cu toate ca doar cel caruia nu i-a intrat o musca-n ochi la 45kmph poate spune ca viziera e doar de decor).
Port semne (pe corp si in suflet)datorate teribilismului (inclusiv ultimul meu accident s-a datorat faptului ca m-am lasat provocat la o "liniuta",asta e).
Purtati casca,purtati vesta(e mai bine sa fi confundat cu unul de la salubrizare decat sa fi identificat ca scuterist accidentat)!
Va doresc Asfalt Uscat si Primavara Frumoasa !
Posted 27 February 2009 - 11:52 PM
Posted 28 February 2009 - 12:31 AM
Este de vorba de constientizarea pericolului care te paste la orice pas cand mergi pe 2 roti, e vorba de maturitate in gandire, de respect si bun simt, de cunoasterea regulilor, si nu in ultimul rand de experienta in trafic. Toate aceste lucruri se dobandesc si se constientizeaza in timp. Poate mai putin partea cu respectul si bunul simt, pt care trebuie sa ai cei 7 ani de'acasa. Si stiti cum e omul - pana nu simte pe pielea lui, nu iti da dreptate. Mai ales cei sub o anumita varsta.
Am mai incercat si eu sa atrag atentia, sa sfatuiesc, sa explic, as face si un desen daca as sti ca ajuta. Reactii ? Diverse, dar nici macar o data pozitive. Unul intoarce capul in partea ailalta, altul zice ca mine si face ca el, altul se uita cu dispret si baga mana in gaz pana in buza intersectiei, aia mai intepati o baga pe aia, cum a zis si gagalin, "ce te f... pe tine grija" etc.
Asa ca la ce sa ma chinui ? Fiecare pe barba si pielea lui. Nu pot decat sa le doresc asfalt moale "Rahanilor si Sandokanilor".
PS
Sunt si personaje care mai fac exceptie, cum ar fi majoritatea copiilor de pe acest forum, pt care merita sa te agiti, sa le explici, copii care au ceva in gagauta si stiu sa faca diferenta intre ce e bine si ce nu pt ei. Pt ei insa nu este nevoie de luat masuri speciale, pt ca sunt destul de cerebrali incat sa culeaga si discearna singurei tonele de informatii si sfaturi disponibile pe net.
Posted 28 February 2009 - 01:00 AM
Posted 28 February 2009 - 01:30 AM
bafta si hai cu vremea frumoasa
Posted 28 February 2009 - 01:32 AM
Ce ziceti, ne angajam ca atunci cand vedem un scuterist in neregula sa-l atentionam? Poate ca daca suntem multi si aude de mai multe ori acelasi lucru se va conforma.
Posted 28 February 2009 - 06:25 AM
Posted 28 February 2009 - 05:15 PM
exact cum zic cei de la Petrom , ''Romania va creste prin bun simt si responsabilitate '' cei de la petrom au facut niste sloganuri incredibile de smechere
http://www.youtube.c...h?v=Uk1t2-tQXTU asta imi place foarte mult
Sign In
Register
Help

MultiQuote