Toggle shoutbox Shoutbox
|
2t Sau 4t.. Doi Timpi Sau Patru Timpi? Diferenta intre motoarele in 2 timpi si cele in 4 timpi
Posted 02 November 2007 - 06:44 PM
Diferentele de la 2T si 4T sunt de turatie si de putere, asta vorbind in general. Vorbind insa de scutere de 50cc atunci diferenta de putere nu este foarte sesizabila. La 2T exista avantajele care apar in urma unui tuning agresiv.
Exista pareri conform carora motoarele in 2T sunt mai putin fiabile avand in vedere principiul pe care functioneaza, regimul mai mare de turatii, etc.
Eu am optat pentru un motor in 4T mai ales datorita comoditatii si a costurilor mai reduse (de ex., in cazul unui scuter in 2T uleiul de motor se consuma odata cu benzina - ok, nu in acelasi timp dar se consuma. La 4T uleiul se schimba la fel ca la masini, la intervale fixe masurate in km rulati.
Ce parere aveti voi?
Posted 02 November 2007 - 10:17 PM
SCUTERCLUB, on Nov 2 2007, 04:44 AM, said:
Diferentele de la 2T si 4T sunt de turatie si de putere, asta vorbind in general. Vorbind insa de scutere de 50cc atunci diferenta de putere nu este foarte sesizabila. La 2T exista avantajele care apar in urma unui tuning agresiv.
Exista pareri conform carora motoarele in 2T sunt mai putin fiabile avand in vedere principiul pe care functioneaza, regimul mai mare de turatii, etc.
Eu am optat pentru un motor in 4T mai ales datorita comoditatii si a costurilor mai reduse (de ex., in cazul unui scuter in 2T uleiul de motor se consuma odata cu benzina - ok, nu in acelasi timp dar se consuma. La 4T uleiul se schimba la fel ca la masini, la intervale fixe masurate in km rulati.
Ce parere aveti voi?
eu sunt ff multumit de scuterul meu este cam adevarata treaba cu uleiul se consuma mai usor ca la cele in 4 timpi dar stim cu toti ca motoarele in 4 timpi sunt mai puturoase la demaraj si nu numai.eu asi ofat pe motoare in 2 timpi.parerea mea
Posted 02 November 2007 - 11:19 PM
motorul 4T nu prea consuma ulei.
Posted 03 November 2007 - 12:15 AM
Posted 01 April 2008 - 07:02 PM
SCUTERCLUB, on Nov 3 2007, 01:44 AM, said:
Ce parere aveti voi?
poi sunt scutere intre scutere ..spre ex : am facut liniuta k mai multe scutere in 2t yo am scuter in 4t si multe scutere in 2t s-au lasat invinse si la demaraj si la viteza.....spre ex am intrecut o yamaha mbk nitro fara limita de viteza cu un scuter first bike. si un malaguti nu mai stiu kum se numea .Asa k nu puteti fi siguri care sunt mai vioaie, depinde motoare intre motoare.
Posted 01 April 2008 - 08:33 PM
@llex, on Apr 1 2008, 08:02 PM, said:
nu prea cred ca le-ai facut,inseamna ca erau obosite rau alea 2 scutere
Posted 04 April 2008 - 12:10 AM
Posted 04 April 2008 - 10:46 AM
Posted 04 April 2008 - 12:38 PM
eu spuneam la fel, 2T bate 4T la demaraj. Din experienta am vazut insa ca nu e intotdeuna asa.
Am facut o proba intre un Malaguti si un Kymco (2T versus 4T) si (nici mie nu mi-a venit sa cred) a cam batut Kymco.
Posted 10 April 2008 - 10:36 PM
This post has been edited by Mugur: 19 November 2008 - 05:14 AM
Reason for edit:: nu se cauta melodii pe topic de mecanica.
Posted 19 November 2008 - 05:23 AM
Puterea dezvoltata de un motor 4T este data de formula: Putere = PLAN/2, unde:
P = presiunea in cilindru
L = lungimea cursei pistonului
A = aria pistonului (top)
N = numar de rotatii/unitate de timp
La motoarele 2T din cauza ca puterea este dezvoltata integral in aceasi rotatie, formula devine: Putere = PLAN
Asta inseamna ca folosind aceeasi presiune efectiva, cursa piston si suprafata piston, motorul in 2T poate dezvolta de 2 ori puterea
furnizata de un motor in 4T. De aia a scris technics ca daca motorul in 4T ar avea 2 cilindri situatia ar fi complet alta. In termeni de marime, greutate si cost, motorul 2T are avantaj clar pe motoarele cu un cilindru. Are insa si el alte dezavantaje: uzura, zgomot, etc.
Omul cu adevarat bun este doar cel ce ar fi putut fi rau si n-a fost.
Posted 19 November 2008 - 11:06 AM
Posted 19 November 2008 - 11:11 AM
Avem urlete-n pistoane in loc de basi in portbagaj...:) (Oo\==OOOO==/oO)
Posted 19 November 2008 - 04:50 PM
Sunetul la 2t e mai deranjat
In comparatie cu 4 t care sunt mult mai silentioase dar in acelasi timp si mai puturoase
Totusi la sunetul la un 2t mai poti lucra ..
Totusi dupa apropae de 2 ani de mers cu 4t cred ca as putea sa incerc si un 2t
Posted 19 November 2008 - 07:41 PM
parti negative - sunet urat , consum mare , consum ulei , fum mult (desi este distractiv cu fumul cateodata,mai pleci cu cate o coada de fum ca la Raba,te si poti camufla in fum daca pleci cu motorul rece
Posted 21 November 2008 - 08:53 PM
Dar nu m-as da inapoi de la un gilera Runner de 180 2 timpi
Posted 21 November 2008 - 09:55 PM
Mugur, on Nov 19 2008, 05:23 AM, said:
Motorul în 2T nu poate folosi din cursa L o porţiune aşa de mare ca motorul în 4T (fazele distribuţiei diferă). În plus, schimbul de gaze nu este aşa de bun, în cilindru cantitatea de gaze reziduale este mai mare la 2T faţă de 4T, ca urmare la acelaşi raport de comprimare presiunea medie efectivă a motorului în 2T este ceva mai mică ca presiunea medie efectivă a celui în 4T. Toate astea fac ca puterea unui motor în 2T cu acelaşi raport de comprimare, alezaj, cursă şi turaţie să fie de doar 1,6 ori faţă de puterea unui motor în 4T, nu se atinge dublul.
Construcţiile noi de motoare 4T „bat” pe cele în 2T când nu se respectă cele de mai sus, adică au rapoarte de comprimare diferite, au plaje de turaţii diferite etc. În plus, testul „de şosea” la compararea a două scutere nu compară corect motoarele, că intervin caracteristicile vehiculului: uzura, greutatea, transmisia, pneurile, aerodinamica, consumatorii suplimentari ca magnetoul, pompele de ulei şi apă (dacă există) etc. La plecarea cu accelerare de pe loc intervine şi cuplul mai mare la turaţii mici al motorului în 4T. Compararea se poate face doar în regim stabilizat, pe stand.
Posted 21 November 2008 - 10:03 PM
Posted 21 November 2008 - 10:36 PM
Mopedul a fost uşor, cu un consum relativ mic (2 l/100) şi întreţinere minimă, iar pe vremea aia nu trebuia înregistrat şi plătit impozit, ceea ce şi doream. Nu înţeleg de unde scoateţi că un motor în 2T este mai stricăcios ca unul în 4T. Poate nu le rezistă sistemul de răcire la cum le forjaţi voi, dar asta nu e vina motorului.
Posted 21 November 2008 - 10:40 PM
M-ai lamurit bustean.
Omul cu adevarat bun este doar cel ce ar fi putut fi rau si n-a fost.
Sign In
Register
Help

MultiQuote