Grupul reductor se stie ca face transferul de turatie incepand cu cuplarea ambreiajului , catre roata , prin intermediul unui raport de transmisie,grup format de obicei din 4 roti dintate (din care 2 pe un singur ax)...Cu cat acest raport este mai mare cu atat viteza este mai mica iar motorul se va tura mai mult si invers (la raport mic turatia maxima a motorului va fi mai mica,viteza mai mare)...de aici se deduc niste avantaje la raportul de transmisie mic - motorul va lucra la turatii mai mici ceea ce teoretic va avea o viata mai lunga.dezavantaje ar fi un demaraj mai redus (se poate compensa insa din arcuri si role) si necesitatea existentei unui set motor care sa dezvolte o putere mai mare (ceea ce am facut multi din noi prin montarea unui set mai mare)...
din pacate scuterele noastre au rapoarte de transmisie la grup destul de mari ceea ce duce la viteze mici chiar si la turatii mari,de 10.000 rpm...de ex,in cazul carterului tip MY50 de la Motowell avem grup primar cu raport 4 (13 dinti cu 52) iar la secundar raport 3.38 (13 dinti cu 44) care duce la un total de 13.52 (13.5 rotatii ale clopotului ambreiajului produce o rotatie o rotii),care se intalneste frecvent la multe cartere de minareli sau clone.
S6303312.JPG (1.52MB)
Number of downloads: 192
cei care au facut schimbari la grupul reductor sunt rugati sa posteze aici impresiile,cum au facut,ce scule au folosit,ce rapoarte de transformare au folosit,care au fost rezultatele inainte si dupa modificarea grupului...consider ca numai prin schimbarea rapoartelor de la reductor se pot obtine viteze reale la scuter de peste 70-80 km \h si sincer nu cred in povestile citite destul de des pe diverse forumuri ca "am schimbat setul motor si acum merg cu 100 km\h"
Sign In
Register
Help

MultiQuote