Forum Scuter Club: Grupul Reductor La Scutere written by dezkreator

Jump to content

Toggle shoutbox Shoutbox

victor_vclic Icon : (28 July 2011 - 07:30 PM) și fiind mulți copii imediat s-au lăsat păcăliți de treaba asta și s-au mutat pe celălalt forum
victor_vclic Icon : (28 July 2011 - 07:31 PM) acolo se postează mult dar informația e de calitate foarte scăzută
Adytza Icon : (29 July 2011 - 02:42 AM) da este adevarat ce zici chiar as vrea ca acest forum sa reinvie ca pasarea phoenix
victor_vclic Icon : (29 July 2011 - 09:58 AM) și mie mi-ar plăcea să învie, mi-a plăcut și-mi place mult acest forum
Aly Icon : (29 July 2011 - 11:51 PM) Nu e asta motivu, atunci era suteru in loc de cinste, era ceva nou pentru romanica
Aly Icon : (29 July 2011 - 11:58 PM) Propun moderatoriilor sa readuca pe prima pagina LISTA CU TOPICURILE ACTIVE!!!...NU un buton aruncat in josu paginii...omu intra si vede liste, nu vede discutii, daia e forum ! va pup;;)
victor_vclic Icon : (30 July 2011 - 06:10 AM) si eu as propune niste schimbari. Apreciez ca s-a schimbat interfata, e frumoasa, dar mai e putin de lucrat
Geoopsy Icon : (19 November 2011 - 12:43 PM) ...Mai administreaza/modereaza, cineva pe aici. Chinezi "au invadat" Forumul , cu prostioarele lor...
Grinch Icon : (21 November 2011 - 01:29 AM) i-am banat pe toti chinezii :)
Clodius Icon : (27 November 2011 - 11:37 PM) noroc cu Grinch ca eu nu am mai avut timp
Grinch Icon : (28 November 2011 - 02:57 AM) O sa incerc sa intru in fiecare zi si sa banez ce mai apare. Sper sa nu uit sau sa ma iau cu treaba
Geoopsy Icon : (28 November 2011 - 09:15 PM) ...bine ati revenit... ;)
LaurX82 Icon : (20 February 2012 - 08:15 PM) As vrea sa imi schimb nick-ul daca se poate, vream LaurX82, asta daca mai vede vreun moderator/admin forumul asta :)
Grinch Icon : (23 February 2012 - 09:18 PM) Done
LaurX82 Icon : (24 February 2012 - 01:35 AM) Multumesc :)
underground2891 Icon : (24 February 2012 - 10:52 PM) salutare dragilor
underground2891 Icon : (24 February 2012 - 10:52 PM) este cineva online la ora aceasta
underground2891 Icon : (04 March 2012 - 09:53 AM) gasiti lere pe ocazii foarte ieftine si bune userul ieftinmihai eu am luat de la el si se merita doar 20 ron au toate tipurile si marimile necesare de la reglajul unui scuter
underground2891 Icon : (12 April 2012 - 07:11 AM) disponibil scuter yiben 50cc stare buna relatii la tel 0732797998 giurgiu
underground2891 Icon : (27 April 2012 - 10:26 PM) VAND BLOC MOTOR SCUTER 4T SI CAPACUL DE LA TACHETI O ROATA PE 12" ECHIPATA COMPLET CU AX, RULMENTI, SISTEM DE FRANARE SI SABOTI CU ETRIERI CAUCIUCUL ESTE TUBELES PRET DE CRIZA 100 RON (ROATA) BLOCUL MOTOR 150 RON TELEFON 0723959953
Resize Shouts Area

• (2 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Grupul Reductor La Scutere modificari pentru viteza Rate Topic: ***** 1 Votes

#1 User is offline   dezkreator Icon

• Membru avansat
  • PipPipPipPip
  • Group: Members
  • Marca:Motowell Magnet City
  • Cilindree:50

Posted 21 April 2009 - 06:59 PM

lansez o problema in discutie,pe care din pacate am citit-o doar pe topicuri specializate straine (in special apriliaforum)...cred ca este bine sa stim cu toti ca odata cu schimbarea setului motor cu unul mai mare multi raman putin dezamagiti,deoarece cresterea de viteza este mica (probabil doar din cresterea cu putin a turatiei maxime)...cu schimbarea setului cu unul mai mare si modificari pe la carb creste puterea,creste consumul,creste demarajul f bine dar...viteza nu prea creste cum am vrea....surplusul de putere din pacate se pierde (sau se transforma in ...fum mai mult) deoarece nu am facut schimbari la grupul reductor.Grup reductor pe care putini il aduc in discutie asa des cum se aduce in discutie schimbarea setului motor,pe care multi dintre noi l-am schimbat si am discutat despre el.

Grupul reductor se stie ca face transferul de turatie incepand cu cuplarea ambreiajului , catre roata , prin intermediul unui raport de transmisie,grup format de obicei din 4 roti dintate (din care 2 pe un singur ax)...Cu cat acest raport este mai mare cu atat viteza este mai mica iar motorul se va tura mai mult si invers (la raport mic turatia maxima a motorului va fi mai mica,viteza mai mare)...de aici se deduc niste avantaje la raportul de transmisie mic - motorul va lucra la turatii mai mici ceea ce teoretic va avea o viata mai lunga.dezavantaje ar fi un demaraj mai redus (se poate compensa insa din arcuri si role) si necesitatea existentei unui set motor care sa dezvolte o putere mai mare (ceea ce am facut multi din noi prin montarea unui set mai mare)...

din pacate scuterele noastre au rapoarte de transmisie la grup destul de mari ceea ce duce la viteze mici chiar si la turatii mari,de 10.000 rpm...de ex,in cazul carterului tip MY50 de la Motowell avem grup primar cu raport 4 (13 dinti cu 52) iar la secundar raport 3.38 (13 dinti cu 44) care duce la un total de 13.52 (13.5 rotatii ale clopotului ambreiajului produce o rotatie o rotii),care se intalneste frecvent la multe cartere de minareli sau clone.

Attached File  S6303312.JPG (1.52MB)
Number of downloads: 192

cei care au facut schimbari la grupul reductor sunt rugati sa posteze aici impresiile,cum au facut,ce scule au folosit,ce rapoarte de transformare au folosit,care au fost rezultatele inainte si dupa modificarea grupului...consider ca numai prin schimbarea rapoartelor de la reductor se pot obtine viteze reale la scuter de peste 70-80 km \h si sincer nu cred in povestile citite destul de des pe diverse forumuri ca "am schimbat setul motor si acum merg cu 100 km\h"
5 km\h speed limit
0

#2 User is offline   Cap0ne Icon

• Membru veteran
  • PipPipPipPipPip
  • View gallery
  • Marca:Gilera Runner ST
  • Cilindree:210

Posted 21 April 2009 - 07:13 PM

Teoria ca teoria, dar practica ne omoara. In sensul ca nu gasesti kituri de transmisie finala cu alte rapoarte decat cele standard :(
Da, prin schimbarea raportului se va obtine un demaraj mai slab si o viteza mai mare (in functie si de puterea motorului, existand posibilitatea ca demarajul sa nu fie afectat in procent prea mare, sau chiar invers, sa nu aiba forta sa duca o viteza mai mare).
Ideal, cel putin pentru cei cu roti pe 10, ar fi sa gaseasca un scuter cu roti de 12 care are transmisia compatibila (sau adaptabila).
Salută 2 roţi in trafic !
0

#3 User is offline   fox Icon

• Invatacel
  • PipPip
  • Marca:Yamaha
  • Cilindree:49

Posted 21 April 2009 - 07:15 PM

este adevarat ce ai spus tu cu grupul cine nu a inteles sa se gandeasca la bicicletele cu schimbator ,problema este pe unde se gasesc grupuri si cat costa ,sau s-ar putea adapta de la motoarele in 4t ca ele cred ca au alte rapoarte ca nu se tureaza la fel de mult ca un motor 2t.
0

#4 User is offline   dezkreator Icon

• Membru avansat
  • PipPipPipPip

Posted 21 April 2009 - 07:42 PM

grupuri din fericire se gasesc,din pacate sunt cam scumpe si nu prea sunt complete (adica cel mai uzual gasesti grupul secundar sau cel primar),iarasi din pacate trebuie folosite niste scule pentru inlocuire (prese)...de exemplu cumperi grupul primar care consta in axul pe care se monteaza ambreiajul care se termina cu un pinion de un numar x de dinti si ti se da si a doua roata dintata care trebuie cuplata pe axul intermediar dupa ce ai scos prin depresare pinionul de la grupul original ...in general grupuri (primar sau secundar)se gasesc pe site-uri de afara,de diverse rapoarte cu care poti face multe combinatii (pina la limita la care motorul nu iti mai misca scuterul,dar asta este treaba fiecaruia :P ),cu preturi incepand de la 40 euro....din pacate la comercianti de la noi,de piese schimb scutere,nu se gasesc grupuri pentru tuning....(sau cel putin eu nu am vazut,prin web-ul nostru) :(
5 km\h speed limit
0

#5 User is offline   Dragos AeroxR Icon

• Membru avansat
  • PipPipPipPip
  • View gallery
  • Marca:Yamaha AeroxR 2007
  • Cilindree:70

Posted 21 April 2009 - 08:20 PM

Grupuri se gasesc. Noi mai avem pe stoc la Scuter Centre pentru Minarelli un singur grup primar acum de 13/44 cu dintii drepti (spre deosenire de cei inclinati, asa cum sunt la grupul original). Pe deasupra aducem grup pentru orice scuter este in lista de scutere de la Malossi si pentru care se fabrica grup. Pentru motoarele Piagio, sunt multe variante de grup. Oricum, in general nu optam pentru schimbarea grupului, mai ales la Minarelli deoarece se pierde puternic din demaraj in favoarea unei viteze de top cu aproximativ 10km/h la un motor standard. Eu am ales sa imi pun grupul abia acum cand am absolut totul MHR si scuterul este facut mai mult pentru circuit decat pentru mersul de zi de zi. Oricum era necesar deoarece grupul stock nu iti permite sa te folosesti de toata puterea motorului, mai ales la plecarile de pe loc unde datorita raportului scurt se ridica foarte usor pe o roata. Si acum cu grupul acesta se ridica daca tragi de acceleratie prea tare, dar puterea motorului e distribuita mai liniar pe toata plaja de turatii. Pe deasupra, ca o diferenta fata de grupul original, la 110km/h am 9800rpm cu grupul Malossi de 13/44 si cu grupul original eram undeva pe la 11000-11100rpm. Diferenta este foarte mare deoarece acum imi pot tine scuterul in cuplu si la viteze mari astfel incat sa pot avea reprize bune.
Eu, personal nu as recomanda montarea unui grup mai lung pe un scuter standard. As pune un grup pe un scuter care sa aiba un set de 70cmc, carburator de 19, o evacuare decenta si o transmie care sa permita niste setari pentru a compensa lipsa de acceleratie.
In acelasi timp, grupul nu este genul de piesa pe care sa o puteti monta in spale blocului. Noi folosim pentru presarea si depresarea grupului la service o presa hidrauluica de 15t. Pe deasupra trebuie multa atentie la alinierea pinioanelor si eu as schimba si rulmentii originali asa cum am facut la mine. O data cu rulmentii, evident ca se schimba si cele doua semeringuri. Rulmentii de grup i-am luat de la Al Padrino si semeringurile le-am avut noi la magazin. Pretul unor rulmenti buni pentru un grup de Minarelli, impreuna cu semeringuri ajunge pe la 130 lei (pt rulmentii SKF sau FAG). Mai trebuie sa aveti la indemana o lampa cu gaz pentru incalzirea carterului sau un feon industrial foarte puternic asemenea acelora de la BOSH si o gheara pentru a extrage rulmentii din carter.
Ca si element de tuning, grupul l-as lasa printre ultimele deoarece trebuie vazut intai daca performantele la care ajunge scuterul sunt suficicente si dupa aceea trebuie luata in calcul viteza maxima.
Un motor Minarelli atat pe apa, cat si cel pe aer, cu un set de fonta Malossi, carburator de 19mm sau 21mm, variator MHR, Ambreiaj MHR reglabil, curea KevlarX, Toba GIanelli Reverese/Shot sau Tecnigas RSII cat si setari facute corspunzator ar trebui sa va aduca o viteza de croaziera de 80km/h, o viteza de top de aproximativ 120km/h si o acceleratie mai mult decat suficienta, astea in conditiile in care se pastreaza grupul original.
No Speed Limit
0

#6 User is offline   Inginerul Icon

• Membru
  • PipPipPip
  • Marca:am avut
  • Cilindree:2

Posted 22 April 2009 - 07:59 AM

Pentru propietarii de scutere chinezesti in 4 timpi de 50 ccmc nu se gasesc grupuri mai lungi. Pentru cele de 125 am vazut un set pe ebay.
Oricum, s-a mentionat mai sus ca e o modificare care se face abaia la sfarsit, dupa schimbarea setului, carburatorului, variatorului, pentru ca altfel se pierde mult din demaraj.
0

#7 User is offline   PushtiuNRG Icon

• Membru avansat
  • PipPipPipPip
  • View gallery
  • Marca:Piaggio NRG Power DD
  • Cilindree:70 SuperCharged

Posted 22 April 2009 - 09:50 AM

un topic de nota 10+! sa speram ca va fi citit si mai ales inteles de cat mai multi vizitatori.
din ce am vazut pana acum, motoarele piaggio in 2t, vin cu niste grupuri standard cu niste rapoarte "optime", in conditiile in care la aprox. 10500 rpm, dezvolta ~110km/h cu o eroare medie de 2% (asta in cazul meu). despre top-speed-ul de 120km/h pomenit de dragos, cred ca a fost atins in mod cert la o turatie mai mare.
deja cand vorbim de viteze d-astea, odata ce variatorul este deschis complet, nu mai conteaza ce marca este el, cureaua sau ambreiajul. toata smecheria este sa setezi variatorul schimbandu-i rolele incat la turatia maxima, acestea sa fie destul de grele incat forta centrifuga sa le impinga suficient pentru a "deschide" complet fulia mobila. variatorul sport sau racing (marketing), face exact acelasi lucru cu variatorul standard, cu mentiunea ca rampele pe care actioneaza rolele sunt mai "abrupte", respectiv, va fi nevoie de o turatie mai mica (implicit o forta centrifuga mai mica) pentru a-l deschide si cum turatia se pastreaza, normal ca raspunsul in acceleratie va fi mai ferm!
sunt destul de rare scuterele cu grupuri de viteze schimbate, tocmai pt ca aportul de performanta efectiv, este relativ mic. daca pui pe un scuter de 50cc, set de 70cc si apoi grup, demarajul va ramane cam tot cel de la 50cc, numai ca top-speed-ul va fi mai mare putin. sincer, cine merge constant cu 110-120km/h pe scuter?! am zis scuter nu maxi-scuter! la 100km/h, intr-o zi mai vijelioasa, se joaca vantul cu tine pe strada. sa nu mai vorbim de capacitatile de franare!
la scuterele high-end, este recomandat sa schimbi grupul asa cum schimbi si ambielajul, pt ca initial, cele stock au fost proiectate sa "suporte" niste puteri si regimuri de rotatii mult mai mici. de la 9000 rpm, la 16-20.000 rpm, este o diferenta mai mult decat evidenta!
Vrei să-mi sugerezi ceva? Cheamă 'ntăriri!
0

#8 User is offline   dezkreator Icon

• Membru avansat
  • PipPipPipPip

Posted 22 April 2009 - 04:24 PM

eu , cu setul vechi de 50cc ,variatorul standard si grupul standard la 10.000 rpm aveam cca 65 km\h viteza reala....acum,obligatoriu la turatia aia aveam raportul de transformare cel mai mic (de la motor la ambreiaj)...ori,un simplu calcul imi arata ca la 130 km\h ar trebui sa am 20.000 rpm , ceea ce putine seturi tuning pot face,astea incluzand mai multe modificari gen ambielaj,rulmenti mai speciali,pistoane cu un singur segment etc etc....deci,este totusi greu de crezut ca un scuter cu reductorul stock sa ajunga la 120 km\h ,chiar pentru scurt moment, sau daca ajunge cati dintre noi ar avea incredere sa mearga cu vreo 16-18000 rpm (daca poti ajunge aici)...si chiar daca ajungi la 100 km\h doar cu transmisia setata bine ,setul schimbat si carb mare de 19-21 , nu mi s-ar parea o solutie prea fiabila tocmai din cauza turatiilor care trebuie sa le dezvolte...Ideea era,as putea spune chiar ca este o obsesie a mea,de a reduce pe cat posibil turatia motorului pentru a merge cu o viteza de 60km-70km\h pentru o perioada mai lunga ,nu doar la varfuri,evident de a tine motorul intr-o plaja convenabila lui (7-8000 rpm la viteza aceasta) ...prin turatie mai mica eu inteleg viata mai lunga,incalzire mai redusa,consum mai mic ceea ce convine la toata lumea...mie sincer nu prea imi convine sa se tureze motorul la 10.000 rpm si sa am doar 65-70 km\h pentru ca nu prea am incredere in toate celelate componente care lucreaza in cadrul motorului...ori,eu as crede totusi (fara intentia de a-l combate pe Dragos , nu pun la indoiala experienta care o are) ca schimbarea raportului de transformare a grupului reductor trebuie sa fie un must-have pentru cei care si-au schimbat setul motor cu unul mai mare....
5 km\h speed limit
0

#9 User is offline   devis Icon

• Membru
  • PipPipPip
  • View gallery
  • Marca:Aprilia SR 50 Racing, SR 50 R Talmacsi

Posted 28 June 2009 - 06:24 PM

View PostDragos AeroxR, on Apr 21 2009, 09:20 PM, said:

Un motor Minarelli atat pe apa, cat si cel pe aer, cu un set de fonta Malossi, carburator de 19mm sau 21mm, variator MHR, Ambreiaj MHR reglabil, curea KevlarX, Toba GIanelli Reverese/Shot sau Tecnigas RSII cat si setari facute corspunzator ar trebui sa va aduca o viteza de croaziera de 80km/h, o viteza de top de aproximativ 120km/h si o acceleratie mai mult decat suficienta, astea in conditiile in care se pastreaza grupul original.

E un post realist.

SR-ul folosit de mine atingea 110-115 km/h (dupa ceva vreme de rulat pe plat), cu un set Top Performance de 80, carburator normal, dar cu jiglere marite, cu un ambielaj sport, evacuare LeoVinci ZX, variator Malossi si bile de 5 grame, iar restul componentelor sunt cele de fabrica (filtru aer, reductor, ambreiaj spate)

Viteza normala de deplasare prin oras, e pe la 70-80 km/h acolo unde motorul se simte cel mai bine.

Motoarele Piaggio sunt ceva mai potente (cunoscatorii stiu si de ce), iar din fabrica delimitate pot ajunge cu usurinta la 100 km/h.
0

#10 User is offline   GLUE Icon

• vaselina
  • PipPipPipPipPip
  • View gallery
  • Group: Global Moderators
  • Marca:GUOBEN (scuter de criza)
  • Cilindree:ca mai toata lumea - 50

Post icon  Posted 29 June 2009 - 07:26 PM

View PostInginerul, on Apr 22 2009, 07:59 AM, said:

Pentru propietarii de scutere chinezesti in 4 timpi de 50 ccmc nu se gasesc grupuri mai lungi. ..

Ba exista chiar si in Romania. :P . Stiu eu la cine ;)
Din calcule s-ar duce la 150Km/h, problema e ca trebuie "Rider" de 45Kg.
Cu elefanti de 95++ nu prea alearga mai mult de 90 si cu greu :( .
Testele au fost facute pe sosea si nu pe Dinotester.
Poate pentru curse e OK dar pentru strada nu.
Asta e unul din motivele pt care nu au fost puse in vanzare

Dar daca va intereseaza poate se poate.

#11 User is offline   marcus Icon

• Membru
  • PipPipPip
  • Marca:Motowell
  • Cilindree:49.2

Posted 29 June 2009 - 07:38 PM

Stiti cumva daca la MW Magnet Sport se potriveste grupul reductor de la Aprilia SR WWW sau de la alt model de Aprilia cu motorizarea minarelli orizontal?
0

#12 User is offline   dezkreator Icon

• Membru avansat
  • PipPipPipPip

Posted 30 June 2009 - 11:50 AM

trebuie sa verifici..eu am cumparat un grup secundar de minarelli de la Top Performance (cca 60 euro) dar nu se potrivea un diametru de ax de la roata intermediara (diametru pe care vine presata roata dintata 2 , de 52 dinti, de la grupul primar)...a trebuit sa mai cumpar un grup secundar stock de MW (cca 50 euro),creata la strung o bucsa din otel dur si prin depresare-presare la prese speciale (trebuie fortze foarte mari,nu reusesti presarea-depresarea cu prese de mana) am reusit sa montez transmisia secundara Top Performance pe axe de MW...
5 km\h speed limit
0

#13 User is offline   Ruxi Icon

• Membru veteran
  • PipPipPipPipPip
  • View gallery

Posted 30 June 2009 - 10:01 PM

se poate sa puneti niste poze pentru necunoscatori?
0

#14 User is offline   GLUE Icon

• vaselina
  • PipPipPipPipPip
  • View gallery

Posted 30 June 2009 - 11:18 PM

Daca vrei poze "de grup" uita-te chiar la primul post.
La toate scuterele e la fel (cel putin pana la 150cc).

E vorba de partea din spate a scuterului, acolo unde pui uleiul de transmisie.

#15 User is offline   dezkreator Icon

• Membru avansat
  • PipPipPipPip

Posted 01 July 2009 - 09:54 AM

pentru cei mai putini familiarizati cu "cutia neagra" din spate :

Attached File  untitled.JPG (31.03K)
Number of downloads: 122

transmisia primara e formata din axul 1 terminat cu pinion (pe acesta este montat ambreiajul) si roata dintata 2...transmisia secundara este formata din axul 3 cu pinion si roata dintata 4 care se preseaza pe axul 6 (care da catre roata spate)...se observa ca rotile dintate 2 si 4 se pot scoate de pe axe prin depresare si montate alte roti cu alte rapoarte...in cazul in care vrei sa modifici transmisia primara se inlocuieste axul 1 si se depreseaza roata dintata 2 de pe axul 3,unde vine montata roata dintata de la noua transmisie primara...in cazul in care se inlocuieste transmisia secundara:se inlocuieste axul 3 cu pinion cu cel al noii transmisii si se depreseaza roata dintata 4 de pe axul rotii spate pe care se preseaza roata dintata a noii transmisii secundare...

tin sa precizez (asta in cazul transmisiilor de minarelli) ca operatiunile de presare-depresare nu se pot face cu prese de mana ci cu prese serioase,hidraulice sau prese de banc ,mari deoarece trebuie forte serioase acolo....posibil la scutere 4t gen 139qmb ca operatiunile astea sa fie mult mai simple deoarece am observat ca rotile dintate nu sunt presate ci vin pe axe dotate cu canelura,apoi se asigura cu o siguranta mecanica,asta te scuteste de efortul de a cauta prese mecanice mari (greu de gasit,doar in intreprinderi si strungarii)
5 km\h speed limit
0

#16 User is offline   marcus Icon

• Membru
  • PipPipPip
  • Marca:Motowell
  • Cilindree:49.2

Posted 01 July 2009 - 10:18 AM

Multumim dezkreator!
Acum am inteles si eu cum e cu grupul acesta reductor. :lol:
0

#17 User is offline   GLUE Icon

• vaselina
  • PipPipPipPipPip
  • View gallery

Posted 01 July 2009 - 01:53 PM

View Postdezkreator, on Jul 1 2009, 09:54 AM, said:

pentru cei mai putini familiarizati cu "cutia neagra" din spate :

Multumim pentru efortul de a ne deschie si descifra cutia neagra.
E foarte util chiar si pentru cei care mai stiu cate ceva ;) .
Acum am inteles si eu de ce gasesc in oferte ori grupul final modificat ori grupul primar modificat.
Am crezut intordeauna ca rotile de pe "mijloc" nu se desfac si sunt dintr-o bucata.
Acuma mi-am dat seama ca nu e asa!

#18 User is offline   divizia Icon

• Membru veteran
  • PipPipPipPipPip
  • Marca:Honda Hornet
  • Cilindree:600

Posted 01 July 2009 - 04:51 PM

"Piticii" din grupul Gilera Runner :P
Descarcati atasamentu sa vedeti ce fac ei acolo....

PS....necesita Adobe....

Attached File(s)

Nu te pune cu prostul ca are mintea odihnita....
0

#19 User is offline   M@TRIX Icon

• Nou venit
  • Pip
  • Marca:Malaguti F12 Phantom LC Digit Kat
  • Cilindree:70

Posted 02 July 2009 - 11:09 AM

Eu am scos cu grupul stock 100km/h la 9500-1000rpm si nu i-am dat capat la acceleratie pt ca nu vroiam sa omor motorul mai ales ca era si prima zi cu carbu de 21mm si nu stiam la ce sa ma astept.In rest scuterul are set de 70cc rms din fonta,in 2 segmenti,carb de 21mm,filtru polini evo,role de 4.5gr,ambreiaj sport cu arcuri rosii pt demaraj,toba polini evo.Ma gandesc sa pun role de 5gr sau 5.5gr sa mai cresc putin top speedu si sa scad turatia finala a motorului pt ca acum cu rolele de 4.5gr mi-e mila sa ii dau mai mult de 100km/h...
0

#20 User is offline   geoos Icon

• Nou venit
  • Pip
  • View gallery
  • Marca:piaggio nrgmc2

Posted 07 November 2009 - 07:54 AM

poate ajuta pe cineva care vrea performante
eu ma multumesc cu cat merge
http://www.youtube.c...h?v=oEePz3JVsFE dai un clik