Forum Scuter Club: Grupul Reductor La Scutere written by dezkreator

Jump to content

Toggle shoutbox Shoutbox

victor_vclic Icon : (28 July 2011 - 07:30 PM) și fiind mulți copii imediat s-au lăsat păcăliți de treaba asta și s-au mutat pe celălalt forum
victor_vclic Icon : (28 July 2011 - 07:31 PM) acolo se postează mult dar informația e de calitate foarte scăzută
Adytza Icon : (29 July 2011 - 02:42 AM) da este adevarat ce zici chiar as vrea ca acest forum sa reinvie ca pasarea phoenix
victor_vclic Icon : (29 July 2011 - 09:58 AM) și mie mi-ar plăcea să învie, mi-a plăcut și-mi place mult acest forum
Aly Icon : (29 July 2011 - 11:51 PM) Nu e asta motivu, atunci era suteru in loc de cinste, era ceva nou pentru romanica
Aly Icon : (29 July 2011 - 11:58 PM) Propun moderatoriilor sa readuca pe prima pagina LISTA CU TOPICURILE ACTIVE!!!...NU un buton aruncat in josu paginii...omu intra si vede liste, nu vede discutii, daia e forum ! va pup;;)
victor_vclic Icon : (30 July 2011 - 06:10 AM) si eu as propune niste schimbari. Apreciez ca s-a schimbat interfata, e frumoasa, dar mai e putin de lucrat
Geoopsy Icon : (19 November 2011 - 12:43 PM) ...Mai administreaza/modereaza, cineva pe aici. Chinezi "au invadat" Forumul , cu prostioarele lor...
Grinch Icon : (21 November 2011 - 01:29 AM) i-am banat pe toti chinezii :)
Clodius Icon : (27 November 2011 - 11:37 PM) noroc cu Grinch ca eu nu am mai avut timp
Grinch Icon : (28 November 2011 - 02:57 AM) O sa incerc sa intru in fiecare zi si sa banez ce mai apare. Sper sa nu uit sau sa ma iau cu treaba
Geoopsy Icon : (28 November 2011 - 09:15 PM) ...bine ati revenit... ;)
LaurX82 Icon : (20 February 2012 - 08:15 PM) As vrea sa imi schimb nick-ul daca se poate, vream LaurX82, asta daca mai vede vreun moderator/admin forumul asta :)
Grinch Icon : (23 February 2012 - 09:18 PM) Done
LaurX82 Icon : (24 February 2012 - 01:35 AM) Multumesc :)
underground2891 Icon : (24 February 2012 - 10:52 PM) salutare dragilor
underground2891 Icon : (24 February 2012 - 10:52 PM) este cineva online la ora aceasta
underground2891 Icon : (04 March 2012 - 09:53 AM) gasiti lere pe ocazii foarte ieftine si bune userul ieftinmihai eu am luat de la el si se merita doar 20 ron au toate tipurile si marimile necesare de la reglajul unui scuter
underground2891 Icon : (12 April 2012 - 07:11 AM) disponibil scuter yiben 50cc stare buna relatii la tel 0732797998 giurgiu
underground2891 Icon : (27 April 2012 - 10:26 PM) VAND BLOC MOTOR SCUTER 4T SI CAPACUL DE LA TACHETI O ROATA PE 12" ECHIPATA COMPLET CU AX, RULMENTI, SISTEM DE FRANARE SI SABOTI CU ETRIERI CAUCIUCUL ESTE TUBELES PRET DE CRIZA 100 RON (ROATA) BLOCUL MOTOR 150 RON TELEFON 0723959953
Resize Shouts Area

• (2 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Grupul Reductor La Scutere modificari pentru viteza Rate Topic: ***** 1 Votes

#21 User is offline   geoos Icon

• Nou venit
  • Pip
  • View gallery
  • Group: Members
  • Marca:piaggio nrgmc2
  • Cilindree:49

Posted 07 November 2009 - 08:05 AM

http://www.youtube.c...h?v=pIxNZhxGTxs
si cumse monteaza cilindru la 2 timpi
http://www.youtube.c...h?v=z9wiXrGGzZE
0

#22 User is offline   plici Icon

• Membru
  • PipPipPip
  • Marca:Yamaha Aerox
  • Cilindree:70

Posted 14 November 2009 - 09:21 AM

Se desface si fara presa grupul la Minarelli. Trebuie doar sa ai cu ce sa incalzesti pinionul ce trebuie schimbat de pe axa secundara a grupului (gratar / aragaz / feon industrial). Apoi cu o tubulara care sa intre pe deasupra stutului ce sta in rulment, ii aplici cateva lovituri cu ciocanul... Iese si nu se strica nimic. Sa nu se bata in ax direct, pentru ca sunt sanse sa nu mai intre pe rulment sau sa il indoi. Rulmentul de pe axul ambreiajului se inlocuieste si asta e tot. Grija la garnitura de la "cutia neagra". Se rupe destul de usor la prima desfacere. Se poate face si la garaj operatiunea.
0

#23 User is offline   plici Icon

• Membru
  • PipPipPip
  • Marca:Yamaha Aerox
  • Cilindree:70

Posted 14 November 2009 - 09:30 AM

Cu scuzele de rigoare pentru postare consecutiva, recomand sa se faca schimbul de ulei dupa cca 300 km de la schimbarea grupului. Nu se stie niciodata...
0

#24 User is offline   Felis Icon

• Membru
  • PipPipPip
  • View gallery
  • Marca:Malaguti F10 jetline

Posted 25 April 2010 - 03:44 AM

Ma bucur ca in sfarsit au inteles si aici in romania ca responsabil cu marirea vitezei este grupul si nu cilindreea motorului,care e normal sa trebuiasca marita pentru a putea compensa pierderea de forta rezultata in urma schimbarii raportului de transmisie.Mai ales ca e stiut ca o turatie mare a motorului ii scurteaza durata de viata considerabil si oricum exista limite fizice datorate materialelor din care sunt construite asa ca turatii de peste 12000 sunt total contraindicate pentru motoare
0

#25 User is offline   smoky Icon

• Membru
  • PipPipPip
  • View gallery
  • Marca:malagutti f12

Posted 08 July 2010 - 10:07 AM

acum sa fim seriosi cat vrei la un scuter parerea mea 100 km/h ajunge. de la 100 deja nu mai ai controlul lui imd iti iei zborul de pe asfalt :D :))
0

#26 User is offline   Felis Icon

• Membru
  • PipPipPip
  • View gallery

Posted 14 July 2010 - 01:33 PM

se poate si mai mult de 100 dar nu cu un scuter sub 100 de kg pentru viteze de peste 120 e chiar indicat sa depaseasca 200 de Kg masa scuterului si automat viteza ,puterea motorului trebuie corelata cu un sistem de franare eficient(preferabil cu ABS) +1 sistem de control al directiei(cum sunt sistemele care pe masura ce viteza creste limiteaza unghiul de bracare a rotilori prin cresterea fortei necesare a se aplica ghidonului pentu a obtine acelasi unghi)
0

#27 User is offline   Tuddy93 Icon

• Nou venit
  • Pip
  • Marca:Explorer 50cmc
  • Cilindree:50

Posted 17 August 2010 - 06:22 PM

Salutare prieteni !

Am si eu o problema la scuter... acesta este un Cpi hussar , ce e identic cu Motowell, si are si acelasi tip de carter: My50.

Problema: De un timp, nu mai are demaraj, urca in ture frumos doar dupa 30 km/h.
- Am desfacut capacul de la transmisie, tinand cont ca variatorul e nou nout, m-am uitat la ambreaj; Acesta (ambreajul) are un joc destul de mare, stanga-dreapta si sus-jos. De desfacut nu l-am desfacut deoarece nu mi-a permis timpul.

Ce poate fi , grupul , sau ambreajul in sine ? Inca nu am apelat la nici-un ajutor special.

Multumiri anticipate !
0

#28 User is offline   Felis Icon

• Membru
  • PipPipPip
  • View gallery

Posted 18 August 2010 - 04:07 PM

Tuddy93 Intoarcete la variator ele de vina chiar daca e nou nu lucreaza corect din diferite motive.1 din ele e greutatea rolelor nepotrivita pentru echiparea ambreiajului(sistemul de contra arc si arculete)
0

#29 User is offline   Tuddy93 Icon

• Nou venit
  • Pip

Posted 19 August 2010 - 08:01 PM

Hmm, Felis sa sti ca cred ca ai dreptate.

De cand am pus variatorul este simptoma asta... variatorul este ca si celalalt, nu este sport, este ok, doar ca inainte aveam role de... 4.5, iar acum cred ca sunt de 5 sau 6.

Ma sfatuiesti sa pun role mai mici ?

Asta pentru demaraj.

Dar viteza nu urca mai sus de 55/60. - depistez prin aceasta ca s-ar putea sa fie ambreajul, care are joc pe ax( desi e strans bine )
(Cureaua urca pana sus la variator !)
Tin sa precizez ca scuterul fugea 75 inainte sa se strice totul.
0

#30 User is offline   dezkreator Icon

• Membru avansat
  • PipPipPipPip
  • Marca:Motowell Magnet City

Posted 20 August 2010 - 06:49 AM

vezi ca variatorul stock nu lucreaza bine cu role mai mari de 4.5 gr,ceea ce face ca motorul (fiind 2t) sa nu ajunga in plaja de putere optima (care este 7500-8500 rpm)...la fel,tine cont daca la schimbarea variatorului sa nu fi uitat cumva sa bagi saiba de cca 0.5 mm grosime in fata bucsei,aia are un rol important.nu este limitare.daca nu o pui pe aia cureaua va urca devreme pe variator(la ture mici)iar motorul,nefiind in plaja optima,va urca greu sau deloc in ture,ceea ce face sa ai viteza mica,demaraj slab si consum mare(pt ca vei fi mereu cu acceleratia blana asteptand motorul sa urce in ture)...e cam aceeasi situatie ca la masina cu motor mic cand nu ai viteza dar bagi in a 5-a si vrei sa urci dealul si ti acceleratia la podea dar nu creste viteza...
5 km\h speed limit
0

#31 User is offline   Tuddy93 Icon

• Nou venit
  • Pip

Posted 22 August 2010 - 05:32 PM

O sa incerc sa pun niste role de 4.5, iar saiba respectiva, nu stiu despre ea, eu am elminat o saiba "limitatoare" de 3 mm ( am masurat-o acum , inca o mai am si este de culoare neagra ). Ea era amplasata in fata variatorului, pe bolt, nu in partea cu fulia variatorului.
Cat despre o alta saiba, nu stiu sa fi existat, daca te rog frumos, imi poti urca o poza, sau ceva sa imi dau seama la ce te referi ?

Cu stima, Tuddy.
0

#32 User is offline   Anjin Icon

• Invatacel
  • PipPip
  • View gallery
  • Marca:Yamaha Neo"s 4T

Posted 30 August 2010 - 01:17 PM

Abia astept sa termin si eu rodajul la scuterul meu,sa pot Da jos blocajul din motor,sunt curios ce viteza poate prinde?Mecanici de la Yamaha au zis ca undeva intre 65-75km/h maxim....Voi ce parere aveti?
Sincer nici nu as vrea mai mult de 80km/h mie imi este de ajuns,atat cat sa pot face o depasire din banda 1 in banda 2 fara probleme este perfect.
Bani si Distractie,,,Aici!
Never drive faster than your guardian angel can fly...
0

• (2 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users