Forum Scuter Club: Imi Tot Arde Becul La Far written by Scarabel

Jump to content

Toggle shoutbox Shoutbox

victor_vclic Icon : (28 July 2011 - 07:30 PM) și fiind mulți copii imediat s-au lăsat păcăliți de treaba asta și s-au mutat pe celălalt forum
victor_vclic Icon : (28 July 2011 - 07:31 PM) acolo se postează mult dar informația e de calitate foarte scăzută
Adytza Icon : (29 July 2011 - 02:42 AM) da este adevarat ce zici chiar as vrea ca acest forum sa reinvie ca pasarea phoenix
victor_vclic Icon : (29 July 2011 - 09:58 AM) și mie mi-ar plăcea să învie, mi-a plăcut și-mi place mult acest forum
Aly Icon : (29 July 2011 - 11:51 PM) Nu e asta motivu, atunci era suteru in loc de cinste, era ceva nou pentru romanica
Aly Icon : (29 July 2011 - 11:58 PM) Propun moderatoriilor sa readuca pe prima pagina LISTA CU TOPICURILE ACTIVE!!!...NU un buton aruncat in josu paginii...omu intra si vede liste, nu vede discutii, daia e forum ! va pup;;)
victor_vclic Icon : (30 July 2011 - 06:10 AM) si eu as propune niste schimbari. Apreciez ca s-a schimbat interfata, e frumoasa, dar mai e putin de lucrat
Geoopsy Icon : (19 November 2011 - 12:43 PM) ...Mai administreaza/modereaza, cineva pe aici. Chinezi "au invadat" Forumul , cu prostioarele lor...
Grinch Icon : (21 November 2011 - 01:29 AM) i-am banat pe toti chinezii :)
Clodius Icon : (27 November 2011 - 11:37 PM) noroc cu Grinch ca eu nu am mai avut timp
Grinch Icon : (28 November 2011 - 02:57 AM) O sa incerc sa intru in fiecare zi si sa banez ce mai apare. Sper sa nu uit sau sa ma iau cu treaba
Geoopsy Icon : (28 November 2011 - 09:15 PM) ...bine ati revenit... ;)
LaurX82 Icon : (20 February 2012 - 08:15 PM) As vrea sa imi schimb nick-ul daca se poate, vream LaurX82, asta daca mai vede vreun moderator/admin forumul asta :)
Grinch Icon : (23 February 2012 - 09:18 PM) Done
LaurX82 Icon : (24 February 2012 - 01:35 AM) Multumesc :)
underground2891 Icon : (24 February 2012 - 10:52 PM) salutare dragilor
underground2891 Icon : (24 February 2012 - 10:52 PM) este cineva online la ora aceasta
underground2891 Icon : (04 March 2012 - 09:53 AM) gasiti lere pe ocazii foarte ieftine si bune userul ieftinmihai eu am luat de la el si se merita doar 20 ron au toate tipurile si marimile necesare de la reglajul unui scuter
underground2891 Icon : (12 April 2012 - 07:11 AM) disponibil scuter yiben 50cc stare buna relatii la tel 0732797998 giurgiu
underground2891 Icon : (27 April 2012 - 10:26 PM) VAND BLOC MOTOR SCUTER 4T SI CAPACUL DE LA TACHETI O ROATA PE 12" ECHIPATA COMPLET CU AX, RULMENTI, SISTEM DE FRANARE SI SABOTI CU ETRIERI CAUCIUCUL ESTE TUBELES PRET DE CRIZA 100 RON (ROATA) BLOCUL MOTOR 150 RON TELEFON 0723959953
Resize Shouts Area

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Imi Tot Arde Becul La Far Rate Topic: -----

#1 User is offline   Scarabel Icon

• Invatacel
  • PipPip
  • Group: Members
  • Marca:Aprilia Scarabeo 50 cc 4 t
  • Cilindree:49,9

Posted 28 April 2009 - 09:45 PM

Salutare! Am o problema la Aprilia Scarabeo 50 cc 4 t la partea electrica in sensul ca imi arde constant becul la far. Mentionez ca becul original, cu care a venit el din fabrica, m-a tinut peste 8500 km (mi s-a ars faza scurta) iar dupa ce s-a ars faza scurta am schimbat becul cu unul de aceiasi intensitate (35/35 W). Becul pe care l-am schimbat era identic cu cel de pe scuter numai ca cred ca era "no name" (pe cel original scria OMICRON). Becul al doilea m-a tinut 200-250 km iar apoi s-a ars tot faza scurta. Ultimul bec achizitionat a fost unul cu halogen (tot 35/35 W cum recomanda de altfel si in cartea tehnica) dar s-a ars si acesta dupa aproximativ 200 km. Un fapt foarte important e ca la mine luminile nu se pot stinge (conform noilor norme europene) si deci merg cu faza scurta aprinsa tot timpul. Faza lunga o folosesc rar pentru ca nu prea circul noaptea. Cu toate acestea mi se pare ca m-au tinut foarte putin becurile si sincer m-am cam saturat sa cheltui bani sa le schimb (fara a mai pune la socoteala desfacerea farului). Deci care ar putea fi problema avand in vedere ca folosesc becuri cu aceiasi intensitate cu cea recomandata in cartea tehnica - 35/35 W? As putea pune in bec cu o intensitate mai mare eventual peste 40 W, eventual de 50/55 W (ca sa fiu sigur ca nu-l mai arde) fara a afecta in mod negativ instalatia electrica? Multumesc anticipat pentru raspunsurile pertinente.
0

#2 User is offline   Bogdan383 Icon

• Membru avansat
  • PipPipPipPip
  • View gallery
  • Marca:RS made in china
  • Cilindree:80cc tuning

Posted 28 April 2009 - 09:47 PM

Problema ta,de altfel cum era si la mine este releu acela de la far sau nu stiu cum se numeste,eu dupa ce l-am schimbat nu mai am probleme cu becurile,mie imi facea la fel imi ardea faza scurta
0

#3 User is offline   Scarabel Icon

• Invatacel
  • PipPip

Posted 28 April 2009 - 10:17 PM

Nu stiu despre ce releu vorbesti ca farul e alimentat direct din magnetou, curentul dat farului nu trece prin regulatorul de tensiune dupa cunostintele mele (sau trece prin regulatorul de tensiune?).
0

#4 User is offline   Bogdan383 Icon

• Membru avansat
  • PipPipPipPip
  • View gallery
  • Marca:RS made in china
  • Cilindree:80cc tuning

Posted 28 April 2009 - 10:23 PM

Daca trece la chinezeria mea eu zic ca trece si la tine,ii fac maine o poza si tio arat
0

#5 User is offline   Scarabel Icon

• Invatacel
  • PipPip

Posted 28 April 2009 - 10:42 PM

Ai dreptate, m-am uitat in schema electrica din carte si tot curentul primit de la magnetou trece prin regulatorul de tensiune. Voi verifica regulatorul de tensiune ca exista periculul sa-mi prajeasca si bateria daca e defect. Mersi de sugestie, sa vad de unde fac rost de un aparat de masura. Astept si alte sugestii.
0

#6 User is offline   sorin.cms Icon

• Membru avansat
  • PipPipPipPip
  • View gallery
  • Marca:Gilera Runner 2008
  • Cilindree:49 cmc

Posted 28 April 2009 - 10:58 PM

salut si eu aceeasi problema...ne stiind ce sa fac eu am ramas doar pe faza lunga... am schimbat de curand magnetoul..asa k nu cred k ar fi de la el nu? sau ma insel...!!! mai da-ti-mi cateva sugesti (cine stie ) va rog...
CMS
0

#7 User is offline   Scarabel Icon

• Invatacel
  • PipPip

Posted 28 April 2009 - 11:04 PM

Inca o intrebare pentru cei care se pricep la partea electrica: cum se verifica regulatorul de tensiune? Ca in cartea tehnica spune direct cand vine vorba de regulatorul de tensiune, la TEST DATA: VOLTAGE REGULATOTOR> REPLACE WITH A NEW ONE (Inlocuiti cu unul nou). Si unul nou nu am de unde sa fac rost, nici pe site-uri de vanzari straine nu am vazut, regulatorul de tensiuene cu releu de semnalizare incorporat (Ducatti Energia). Astept raspunsuri cat de curand posibil. Mersi!
0

#8 User is offline   tehnics Icon

• Membru veteran
  • PipPipPipPipPip
  • View gallery
  • Marca:KYMCO DINK 50 CLASSIC
  • Cilindree:50

Posted 28 April 2009 - 11:04 PM

Inseriaza pe firul care vine faza scurta, o rezistenta de 4,7 ohmi , dar cauta in comert ceva de putere.
Daca nu gasesti, poti face un artificiu, si anume sa faci o conexiune mixta ( serie - paralel ) din aceste rezistente ( care costa cam 0.5 lei -1 leu /buc )incat sa ai un balast pentru far.
Aici gasesti metoda de legare a rezistentelor
http://upload.wikime...nd_parallel.svg
si aici gasesti formula de calcul http://en.wikipedia.org/wiki/Resistor
Scuterele sunt facute sa te descurci in trafic cu ele....nu sa incurci traficul
Scuterul meu
0

#9 User is offline   Scarabel Icon

• Invatacel
  • PipPip

Posted 28 April 2009 - 11:57 PM

Scuze ca te intreb tehnics dar ce vrei sa spui prin "cauta in comert (o rezistenta de 4,7 ohm presupun) ceva de putere"? Nu le am asa bine cu electronica in comparatie cu mecanica unde ma descurc mult mai bine.
0

#10 User is offline   tehnics Icon

• Membru veteran
  • PipPipPipPipPip
  • View gallery

Posted 29 April 2009 - 09:35 AM

Se gasesc in magazinele de componente electronice
Rezistentele sunt ceramice si arata ceva de genul asta http://richartlabs.c...ges/h4_7ohm.JPG
Scuterul meu
0

#11 User is offline   Scarabel Icon

• Invatacel
  • PipPip

Posted 29 April 2009 - 09:46 AM

Mersi de raspuns, o sa caut o astfel de rezistenta. Prin expresia "se inseriaza pe firul de la faza scurta" ai vrut sa spui ca leg rezistenta la firul de masa sau la celalalt? Scuze ca pun astfel de intrebari dar chiar nu prea le am cu electronica si din ceea ce spui tu nu pare complicat deloc, deci as putea face si eu. Dar daca as pune un bec de capacitate mai mare la fer, ceva de genul 45-50 W? M-ati sfatui sa fac aceasta?
0

#12 User is offline   tehnics Icon

• Membru veteran
  • PipPipPipPipPip
  • View gallery

Posted 29 April 2009 - 10:31 AM

Deci, firul care iti vine la faza scurta il tai intr-un loc. Acolo se vor forma 2 capete. Un capat il vei lega la un piciorus al rezistentei iar celalat capat la celalat piciorus al rezistentei.
NU lega nimic fata de masa, risti sa arzi ceva pe acolo.
Scuterul meu
0

#13 User is offline   Scarabel Icon

• Invatacel
  • PipPip

Posted 29 April 2009 - 03:11 PM

Mersi tare mult de raspuns dar nu cred ca la far este problema. Problema este regulatorul de tensiune defect care da pulsuri de tensiune necontrolate. Imi arde si faza lunga la far daca merg ceva timp cu el. Voi incerca sa inlocuiesc regulatorul de tensiune. Va multumesc tuturor si va tin la curent cu evolutia problemei.
0

#14 User is offline   Felis Icon

• Membru
  • PipPipPip
  • View gallery
  • Marca:Malaguti F10 jetline

Posted 27 April 2010 - 09:50 AM

View Posttehnics, on 28 April 2009 - 11:04 PM, said:

Inseriaza pe firul care vine faza scurta, o rezistenta de 4,7 ohmi , dar cauta in comert ceva de putere.
Daca nu gasesti, poti face un artificiu, si anume sa faci o conexiune mixta ( serie - paralel ) din aceste rezistente ( care costa cam 0.5 lei -1 leu /buc )incat sa ai un balast pentru far.
Aici gasesti metoda de legare a rezistentelor
http://upload.wikime...nd_parallel.svg
si aici gasesti formula de calcul http://en.wikipedia.org/wiki/Resistor

rezistenta utilizata ca balast pentru bec nu e o solutie viabila din mai multe motive: 1 puterea disipata de rezistenta e mare deci rezistenta trebuie sa fie de putere si automat are volum mare si trebuie amplasata si intr-un loc unde sa se ventileze. 2.Limiteaza intensitatea luminii emise de bec(lucru nedorit).
O solutie mai buna e folosirea unui surse de curent constant cu un tranzistor sipmos.
Cat despre relee intradevar un releu cu contactele de lucru oxidate sau impuscate partial poate genera arderea becurilor.
Si un lucru de stiut Becurile cu halogen au durata de viata mai mare daca se asigura un softstart deoarece cand filamentul e rece rezistenta acestuia e scazuta si fiind becuri cu filament regenerativ apare depletia de material si condensarea ei pe balonul de sticla de cuart.In plus la aprindere un bec ce absoarbe in mod normal in functionare 1 Amper la aprinderea clasica absoarbe peste 100 de Amperi timp de cateva sute de milisecunde(acea perioada e zona critica in functionarea unui bec cand se arde)De aceea e recomandat un circuit electronic capabil sa alimenteze cu cresterea lenta a tensiunii in momentul aprinderii(Autoturismele de clasa folosesc deja integrate specializate care joaca rolul de relee pentru becuri)
0

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users