Toggle shoutbox Shoutbox
|
Tuning La Scuter
Posted 29 May 2009 - 05:51 AM
Ce ar trebui sa cumpar?
Se simte vreo diferenta la demaraj?
In momentul de fata scuterul prinde cam 60 km/h maxim .... insa la drum intins nu merg cu mai mult de 40-45 km/h, deoarece imi e teama sa nu il stric. Daca ii voi monta kitul de 80 cmc cam la cat ar creste viteza maxima? Cu kitul de 80 cmc pot tine o viteza de 50-60 km/h sa zicem vreo 15-20 de km fara sa pateasca ceva motorul?
Am observat ca la coaste mai accentuate viteza scade pana la 30 km/h. Cu acest kit va mai creste ceva si viteza in coasta?
Astept raspunsuri ... Il rog special pe Capone (dar si ceilalti care ati facut acest lucru pot raspunde) sa isi dea cu parerea aici ... el a mai "tunat" un motor si stie cum se comporta.
Posted 29 May 2009 - 07:22 AM
Pe langa kit vei mai avea nevoie si de niste role mai grele. In rest nu este obligatoriu sa faci alte modificari decat daca vrei sa mergi cu modificarile la extrem. Recomandata ar fi si o curea Kevlar.
Ca si kit eu as recomanda Malossi pt ca ofera o putere si o fiabilitate mult mai buna fata de cele chinezesti, dar aici e doar deizia ta daca vrei/merita sa investesti o anumita suma in scuteras.
Bafta si daca mai ai intrebari...p'acilea suntem
Posted 29 May 2009 - 10:19 AM
Eu scuterul il tineam in 60-65km/h timp de 20-30 min cu set de 49cc si nu a avut nimic setul dupa 8500 km.
Cu cel de 80cc tineam in 65-70+ km/h fara sa fi avut probleme. Dar cu cel de 80cc urcam dealul cu 60-55km/h, cel de 49cc daca aveam 35km/h eram fericit. Si un demaraj destul de bun, si era mai salbatic putin
PS: Ai mers cu motorul si ai mers dupa cu scuterul si sa parut ca stai pe loc, de la asta cred ca ti-a venit sa pui set de 80cc
Posted 29 May 2009 - 11:58 AM
Adytza, on May 29 2009, 11:26 AM, said:
Daca nu aveti ce face cu banii cumparati piese de tunning de la SMARTMOTOR. Au numai piese defecte, pe care le cumpara de la chinezi cu baxul la preturi de nimic pt ca nu corespund calitativ (a se citi rebuturi). Dintr-un bax alege piesele care cat de cat corespund calitativ "noi fata de alte firme chiar testam piesele innainte de livrare" si pe care le vinde la magazinul lor iar pe celelalte le vinde online pt ca nu poti sa demonstrezi ca piesa a fost defecta si cica nu ai montat-o bine. Mai au si un forum de tot C-c-tul unde cica te invata sa-ti repari scuterul. Pe asa-zisul forum ai o viata efemera, dupa ce faci vreo doua comenzi de piese si iti trimit piesele defecte te bann-eaza pe forum ca sa nu mai afle cineva despre piesele pe care le vand. Saracul GLUE a luat un scuter de la ei si se chinuie ca nu-i da de cap. Cica daca v-clic-ul pe care l-a avut este chinezesc scuterul de la SMARTMOTOR va merge la fel ca tot chinezesc este
PS:
E treaba voastra pe ce dati banii, dar nu uitati ca de la o piesa defecte puteti sa mai stricati altceva.
Posted 29 May 2009 - 04:20 PM
cosx25, on May 29 2009, 11:19 AM, said:
Eu scuterul il tineam in 60-65km/h timp de 20-30 min cu set de 49cc si nu a avut nimic setul dupa 8500 km.
Cu cel de 80cc tineam in 65-70+ km/h fara sa fi avut probleme. Dar cu cel de 80cc urcam dealul cu 60-55km/h, cel de 49cc daca aveam 35km/h eram fericit. Si un demaraj destul de bun, si era mai salbatic putin
PS: Ai mers cu motorul si ai mers dupa cu scuterul si sa parut ca stai pe loc, de la asta cred ca ti-a venit sa pui set de 80cc
Aici ai cam nimerit-o. Intradevar as vrea sa il mai "vitalizez putin".
Posted 29 May 2009 - 04:27 PM
PS Scuze de dublul post ... am vrut sa dau edit dar nu m-a mai lasat.
Posted 29 May 2009 - 04:34 PM
Oare de ce?
Pentru ca cele Malossi sunt mai durabile si ofera performante mai mari.
Din ciorba de varza nu poti face tocana deci din chinez nu poti face Yamaha,nu o sa ajungi la performantele unui 2T dar o sa te tii pe acolo.
Lista tuning:Bujie denso,curea kevlar,kit malossi,role 7 grame,contraarc alb,arculete verzi,placute frana fata malossi(cred ca vrei sa te opresti)si spor.
Bafta!
Avem urlete-n pistoane in loc de basi in portbagaj...:) (Oo\==OOOO==/oO)
Posted 29 May 2009 - 04:39 PM
Posted 29 May 2009 - 04:51 PM
unii oameni poate chiar confunda Kevlar (-ul) cu vreo marca. "curea cu insertii din kevlar" suna mult mai bine, iar aici Malossi si-a demonstrat calitatea.
in alta ordine de idei, bujia, fie ca denso, ngk, champion si cate or mai fi, este mai mult decat similara. mai important este sa pui bujia care trebuie. nici prea rece si nici prea calda. daca o alegi gresit, poti sa pui si mama ngk-ului, ca tot prost va merge si iti va strica setul. in privinta lor, ca brand, NGK detin suprematia orice ar spune oricine.
robert, pune set de 80cc sau 70 si cat o avea si niste role putin mai grele (eventual cu 0,5 - 1 gr mai grele comparativ cu ce ai acum pe scuter) pentru a obtine o acceleratie mai liniara si mai ferma. o curea noua, si ami de calitate este bine-venita (malossi cu insertii din kevlar este excelenta).
cei de la scuter-centre, pe langa ca sunt singurii care aduc piese Malossi (OFICIAL si cu acte!), au toata experinta de care ai nevoie.
go 4 it!
Posted 29 May 2009 - 08:58 PM
http://www.youtube.c...h?v=VFguYjptT34 - asta in conditiile in care aveam ambielajul varza (se si aude cum face ca toti dracii in filmulet) si pierdeam destula putere din cauza lui
Cat despre scuter centre, iti spun parerea pe care am avut-o inainte de a ma imprieteni cu ei, pt ca acum as fi subiectiv
Posted 29 May 2009 - 09:17 PM
Depinde de noroc cred. Nu se compara un set la 350 ron cu unul la 950 ron, e clar ca cel din urma e mult mai bun
Posted 29 May 2009 - 10:21 PM
Setul malossi chiar are 80cc in varianta cu chiuloasa de 50cc.(piston de 52mm), asa-numitele seturi de 82cc de la SMARTMOTOR au decat 72cc in varianta cu chiuloasa si 70 fara (piston de 47mm).
This post has been edited by Clodius: 29 May 2009 - 10:40 PM
Reason for edit:: Te rog nu mai da quote la mesajul imediat anterior. Foloseste Add Reply sau Fast Reply
Posted 29 May 2009 - 11:33 PM
Posted 29 May 2009 - 11:58 PM
This post has been edited by Clodius: 30 May 2009 - 12:07 AM
Posted 04 June 2009 - 05:31 PM
adriann, on May 29 2009, 11:58 AM, said:
@Adriann
Astept sa scrii pe forum ce ai discutat cu mine despre cat de bine imi merge scuterul meu.
(asta daca ai facut-o vreodata!)
Reglajul la supape este ceva normal. La V-Clic l-am facut la 650Km in service !!
(Deci e aceeasi calitate si la V-clic si la Guoben-ul de la Smart)!!!
Sa rupi contrapiulita de la supape este normal daca ai brandul tare
Sa nu-ti dai seama de asta (ca s-a rupt filetul la contrapiulita) e ceva ce mi s-a intamplat si probabil ca nu mi-ai citit cu atentie post-urile. A mai durat ceva pana am inteles fenomenul
Piulite am primit moca pe garantie!!!
In rest te sfatuiesc sa scrii doar experientele proprii cu Smartmotor altfel te pun la "instant expert" si ai sa scrii pe alte forumuri. Da ai inteles bine ACESTA ESTE PRIMUL SI ULTIMUL WARN. Data viitoare vei fi BANAT!!
O lingura de vaselina aplicata la timp face cat un mecanic priceput.
Posted 05 June 2009 - 12:57 PM
Posted 13 March 2010 - 11:12 AM
Posted 13 March 2010 - 05:36 PM
Iti recomand sa elimini limitarea din variator pentru ca sa iti creasca viteza si nu pe cea din CDI care iti protejeaza motorul sa nu se supratureze si sa se uzeze rapid de la functionarea la turatii foarte mari.
Despre cum sa elimini limitarea din variator gasesti informatii aici pe forum, da un search.
O lingura de vaselina aplicata la timp face cat un mecanic priceput.
Posted 13 March 2010 - 08:11 PM
Sign In
Register
Help

MultiQuote