Forum Scuter Club: Tuning La Scuter written by robertkiran

Jump to content

Toggle shoutbox Shoutbox

victor_vclic Icon : (28 July 2011 - 07:30 PM) și fiind mulți copii imediat s-au lăsat păcăliți de treaba asta și s-au mutat pe celălalt forum
victor_vclic Icon : (28 July 2011 - 07:31 PM) acolo se postează mult dar informația e de calitate foarte scăzută
Adytza Icon : (29 July 2011 - 02:42 AM) da este adevarat ce zici chiar as vrea ca acest forum sa reinvie ca pasarea phoenix
victor_vclic Icon : (29 July 2011 - 09:58 AM) și mie mi-ar plăcea să învie, mi-a plăcut și-mi place mult acest forum
Aly Icon : (29 July 2011 - 11:51 PM) Nu e asta motivu, atunci era suteru in loc de cinste, era ceva nou pentru romanica
Aly Icon : (29 July 2011 - 11:58 PM) Propun moderatoriilor sa readuca pe prima pagina LISTA CU TOPICURILE ACTIVE!!!...NU un buton aruncat in josu paginii...omu intra si vede liste, nu vede discutii, daia e forum ! va pup;;)
victor_vclic Icon : (30 July 2011 - 06:10 AM) si eu as propune niste schimbari. Apreciez ca s-a schimbat interfata, e frumoasa, dar mai e putin de lucrat
Geoopsy Icon : (19 November 2011 - 12:43 PM) ...Mai administreaza/modereaza, cineva pe aici. Chinezi "au invadat" Forumul , cu prostioarele lor...
Grinch Icon : (21 November 2011 - 01:29 AM) i-am banat pe toti chinezii :)
Clodius Icon : (27 November 2011 - 11:37 PM) noroc cu Grinch ca eu nu am mai avut timp
Grinch Icon : (28 November 2011 - 02:57 AM) O sa incerc sa intru in fiecare zi si sa banez ce mai apare. Sper sa nu uit sau sa ma iau cu treaba
Geoopsy Icon : (28 November 2011 - 09:15 PM) ...bine ati revenit... ;)
LaurX82 Icon : (20 February 2012 - 08:15 PM) As vrea sa imi schimb nick-ul daca se poate, vream LaurX82, asta daca mai vede vreun moderator/admin forumul asta :)
Grinch Icon : (23 February 2012 - 09:18 PM) Done
LaurX82 Icon : (24 February 2012 - 01:35 AM) Multumesc :)
underground2891 Icon : (24 February 2012 - 10:52 PM) salutare dragilor
underground2891 Icon : (24 February 2012 - 10:52 PM) este cineva online la ora aceasta
underground2891 Icon : (04 March 2012 - 09:53 AM) gasiti lere pe ocazii foarte ieftine si bune userul ieftinmihai eu am luat de la el si se merita doar 20 ron au toate tipurile si marimile necesare de la reglajul unui scuter
underground2891 Icon : (12 April 2012 - 07:11 AM) disponibil scuter yiben 50cc stare buna relatii la tel 0732797998 giurgiu
underground2891 Icon : (27 April 2012 - 10:26 PM) VAND BLOC MOTOR SCUTER 4T SI CAPACUL DE LA TACHETI O ROATA PE 12" ECHIPATA COMPLET CU AX, RULMENTI, SISTEM DE FRANARE SI SABOTI CU ETRIERI CAUCIUCUL ESTE TUBELES PRET DE CRIZA 100 RON (ROATA) BLOCUL MOTOR 150 RON TELEFON 0723959953
Resize Shouts Area

• (2 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Tuning La Scuter Rate Topic: -----

#1 User is offline   robertkiran Icon

• Membru
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Marca:Linhai Prince 50 + Bicicla cu motor
  • Cilindree:50

Posted 29 May 2009 - 05:51 AM

As vrea sa ii montez si eu la scuterica al meu (Linhai Prince 50) un kit de 80cmc. Am cateva intrebari:
Ce ar trebui sa cumpar?
Se simte vreo diferenta la demaraj?
In momentul de fata scuterul prinde cam 60 km/h maxim .... insa la drum intins nu merg cu mai mult de 40-45 km/h, deoarece imi e teama sa nu il stric. Daca ii voi monta kitul de 80 cmc cam la cat ar creste viteza maxima? Cu kitul de 80 cmc pot tine o viteza de 50-60 km/h sa zicem vreo 15-20 de km fara sa pateasca ceva motorul?
Am observat ca la coaste mai accentuate viteza scade pana la 30 km/h. Cu acest kit va mai creste ceva si viteza in coasta?
Astept raspunsuri ... Il rog special pe Capone (dar si ceilalti care ati facut acest lucru pot raspunde) sa isi dea cu parerea aici ... el a mai "tunat" un motor si stie cum se comporta.
0

#2 User is offline   Cap0ne Icon

• Membru veteran
  • PipPipPipPipPip
  • View gallery
  • Marca:Gilera Runner ST
  • Cilindree:210

Posted 29 May 2009 - 07:22 AM

Robert, merita din toate punctele de vedere un kit de 80cc. Din punct de vedere al vitezei maxime nu vei castiga foarte mult (10-15 km/h in plus, in functie si de grupul final al Linhaiului) dar vei castiga foarte mult ca demaraj si putere. Vei putea urca pante mult mai usor si cu o viteza superioara, vei putea mentine o viteza constanta mai mare pe perioade mai lungi si vei putea merge cu 2 persoane pe el fara probleme. De asemenea, puterea fiind mai mare, consumul va ramane cam acelasi, kitul de 80 lucrand la turatii mai joase decat cel de 50 pt o viteza data.
Pe langa kit vei mai avea nevoie si de niste role mai grele. In rest nu este obligatoriu sa faci alte modificari decat daca vrei sa mergi cu modificarile la extrem. Recomandata ar fi si o curea Kevlar.
Ca si kit eu as recomanda Malossi pt ca ofera o putere si o fiabilitate mult mai buna fata de cele chinezesti, dar aici e doar deizia ta daca vrei/merita sa investesti o anumita suma in scuteras.
Bafta si daca mai ai intrebari...p'acilea suntem :)
Salută 2 roţi in trafic !
0

#3 User is offline   LaurX82 Icon

• Membru veteran
  • PipPipPipPipPip
  • Marca:Zhongyu Fortuna 110

Posted 29 May 2009 - 10:19 AM

Merita un set de 80cc, dar cu chiulasa cu tot.
Eu scuterul il tineam in 60-65km/h timp de 20-30 min cu set de 49cc si nu a avut nimic setul dupa 8500 km.
Cu cel de 80cc tineam in 65-70+ km/h fara sa fi avut probleme. Dar cu cel de 80cc urcam dealul cu 60-55km/h, cel de 49cc daca aveam 35km/h eram fericit. Si un demaraj destul de bun, si era mai salbatic putin :)

PS: Ai mers cu motorul si ai mers dupa cu scuterul si sa parut ca stai pe loc, de la asta cred ca ti-a venit sa pui set de 80cc :D (glumeam)
0

#4 User is offline   Adytza Icon

• Membru veteran
  • PipPipPipPipPip
  • View gallery
  • Marca:2x Sprinter 1x Derbi Atlantis

Posted 29 May 2009 - 10:26 AM

si sa-i eviti pe cei de la smartmotor ;)
我爱 速度
0

#5 User is offline   adriann Icon

• Nou venit
  • Pip
  • Marca:jin lun

Posted 29 May 2009 - 11:58 AM

View PostAdytza, on May 29 2009, 11:26 AM, said:

si sa-i eviti pe cei de la smartmotor ;)

Daca nu aveti ce face cu banii cumparati piese de tunning de la SMARTMOTOR. Au numai piese defecte, pe care le cumpara de la chinezi cu baxul la preturi de nimic pt ca nu corespund calitativ (a se citi rebuturi). Dintr-un bax alege piesele care cat de cat corespund calitativ "noi fata de alte firme chiar testam piesele innainte de livrare" si pe care le vinde la magazinul lor iar pe celelalte le vinde online pt ca nu poti sa demonstrezi ca piesa a fost defecta si cica nu ai montat-o bine. Mai au si un forum de tot C-c-tul unde cica te invata sa-ti repari scuterul. Pe asa-zisul forum ai o viata efemera, dupa ce faci vreo doua comenzi de piese si iti trimit piesele defecte te bann-eaza pe forum ca sa nu mai afle cineva despre piesele pe care le vand. Saracul GLUE a luat un scuter de la ei si se chinuie ca nu-i da de cap. Cica daca v-clic-ul pe care l-a avut este chinezesc scuterul de la SMARTMOTOR va merge la fel ca tot chinezesc este :lol: cica este numai de la supape pe care nu reuseste sa le regleze ca sa-i mearga scuterul cat de cat bine.

PS:
E treaba voastra pe ce dati banii, dar nu uitati ca de la o piesa defecte puteti sa mai stricati altceva.
0

#6 User is offline   robertkiran Icon

• Membru
  • PipPipPip

Posted 29 May 2009 - 04:20 PM

View Postcosx25, on May 29 2009, 11:19 AM, said:

Merita un set de 80cc, dar cu chiulasa cu tot.
Eu scuterul il tineam in 60-65km/h timp de 20-30 min cu set de 49cc si nu a avut nimic setul dupa 8500 km.
Cu cel de 80cc tineam in 65-70+ km/h fara sa fi avut probleme. Dar cu cel de 80cc urcam dealul cu 60-55km/h, cel de 49cc daca aveam 35km/h eram fericit. Si un demaraj destul de bun, si era mai salbatic putin :)

PS: Ai mers cu motorul si ai mers dupa cu scuterul si sa parut ca stai pe loc, de la asta cred ca ti-a venit sa pui set de 80cc :D (glumeam)

Aici ai cam nimerit-o. Intradevar as vrea sa il mai "vitalizez putin".
0

#7 User is offline   robertkiran Icon

• Membru
  • PipPipPip

Posted 29 May 2009 - 04:27 PM

Bun am inteles de cei de la smartmotor din ceea ce ati scris mai sus ca nu e chair de bine. Dar ce spuneti de pilda de cei de la Scuter Center? Am vazut ca au destule kituri de 80 ... de 70. Vad ca cele de la Malossi sunt destul de laudate. Ce spuneti de ele?
PS Scuze de dublul post ... am vrut sa dau edit dar nu m-a mai lasat.
0

#8 User is offline   Ciprian-yamaha Icon

• Membru veteran
  • PipPipPipPipPip
  • Marca:Kinroad(supraalimentat)
  • Cilindree:80

Posted 29 May 2009 - 04:34 PM

Pai dupa cum poti vedea pe Youtube sau pe Trilulilu ( :) ) apar multe filmulete cu Malossi,Polini,Naraku,Stage 6 dar foarte putine cu Jmykom,Kinroad tuning,linhai neos...
Oare de ce?
Pentru ca cele Malossi sunt mai durabile si ofera performante mai mari.
Din ciorba de varza nu poti face tocana deci din chinez nu poti face Yamaha,nu o sa ajungi la performantele unui 2T dar o sa te tii pe acolo.
Lista tuning:Bujie denso,curea kevlar,kit malossi,role 7 grame,contraarc alb,arculete verzi,placute frana fata malossi(cred ca vrei sa te opresti)si spor.
Bafta!
Avem 2 roti,la sol mereu e una dintre ele...Avem un motor si-o viata-ntreaga fara portiere...Avem demnitate ingenunchem doar in viraj...
Avem urlete-n pistoane in loc de basi in portbagaj...:)
(Oo\==OOOO==/oO)
0

#9 User is offline   Adytza Icon

• Membru veteran
  • PipPipPipPipPip
  • View gallery
  • Marca:2x Sprinter 1x Derbi Atlantis

Posted 29 May 2009 - 04:39 PM

Robertkiran:Mergi pe malossi,dai mai mult dar sti ca rezista si functioneaza perfect.
我爱 速度
0

#10 User is offline   PushtiuNRG Icon

• Membru avansat
  • PipPipPipPip
  • View gallery
  • Marca:Piaggio NRG Power DD
  • Cilindree:70 SuperCharged

Posted 29 May 2009 - 04:51 PM

cipriane, ai inceput iar sa dai niste sfaturi la fel ca forumul smartmotor (adica de cacat!). pt cultura ta generala, arcul ala mare de la malossi il pui fix degeaba. cat despre role si arculete, niciodata, dar NICIODATA nu se va potrivi configuratia transmisiei de la un scuter la altul. cele 10 kg in plus sau minus ale "pilotului" conteaza enorm.

unii oameni poate chiar confunda Kevlar (-ul) cu vreo marca. "curea cu insertii din kevlar" suna mult mai bine, iar aici Malossi si-a demonstrat calitatea.

in alta ordine de idei, bujia, fie ca denso, ngk, champion si cate or mai fi, este mai mult decat similara. mai important este sa pui bujia care trebuie. nici prea rece si nici prea calda. daca o alegi gresit, poti sa pui si mama ngk-ului, ca tot prost va merge si iti va strica setul. in privinta lor, ca brand, NGK detin suprematia orice ar spune oricine.

robert, pune set de 80cc sau 70 si cat o avea si niste role putin mai grele (eventual cu 0,5 - 1 gr mai grele comparativ cu ce ai acum pe scuter) pentru a obtine o acceleratie mai liniara si mai ferma. o curea noua, si ami de calitate este bine-venita (malossi cu insertii din kevlar este excelenta).

cei de la scuter-centre, pe langa ca sunt singurii care aduc piese Malossi (OFICIAL si cu acte!), au toata experinta de care ai nevoie.

go 4 it!
Vrei să-mi sugerezi ceva? Cheamă 'ntăriri!
0

#11 User is offline   Cap0ne Icon

• Membru veteran
  • PipPipPipPipPip
  • View gallery
  • Marca:Gilera Runner ST
  • Cilindree:210

Posted 29 May 2009 - 08:58 PM

Vad ca cele de la Malossi sunt destul de laudate. Ce spuneti de ele?

http://www.youtube.c...h?v=VFguYjptT34 - asta in conditiile in care aveam ambielajul varza (se si aude cum face ca toti dracii in filmulet) si pierdeam destula putere din cauza lui ;)

Cat despre scuter centre, iti spun parerea pe care am avut-o inainte de a ma imprieteni cu ei, pt ca acum as fi subiectiv :) - oamenii sunt super ok. Lucreaza bine si repede, corecti si de gasca.
Salută 2 roţi in trafic !
0

#12 User is offline   LaurX82 Icon

• Membru veteran
  • PipPipPipPipPip

Posted 29 May 2009 - 09:17 PM

Nu zic ca tin cu smartmotor pentru ce oferta mi-a facut, dar eu unul nu am avut probleme cu setul luat de la ei si nici cu carburatorul. Am avut cu setul cam 2500+ km si mergeam mai mult in blana cam dupa 300-400km de rodaj (rodaj asa cat de cat ca ma inerva :D )
Depinde de noroc cred. Nu se compara un set la 350 ron cu unul la 950 ron, e clar ca cel din urma e mult mai bun ;)
0

#13 User is offline   adriann Icon

• Nou venit
  • Pip
  • Marca:jin lun

Posted 29 May 2009 - 10:21 PM

Poti sa-mi spui si mie de ce nu puteai trece de 70km/h, daca mergea bine , mai ales ca aveai si carburator pt 80cc? :lol:
Setul malossi chiar are 80cc in varianta cu chiuloasa de 50cc.(piston de 52mm), asa-numitele seturi de 82cc de la SMARTMOTOR au decat 72cc in varianta cu chiuloasa si 70 fara (piston de 47mm).

This post has been edited by Clodius: 29 May 2009 - 10:40 PM
Reason for edit:: Te rog nu mai da quote la mesajul imediat anterior. Foloseste Add Reply sau Fast Reply

0

#14 User is offline   LaurX82 Icon

• Membru veteran
  • PipPipPipPipPip

Posted 29 May 2009 - 11:33 PM

Ultima oara incepeam sa prind si 80km/h mai lenger dar rar. Prindeam 70-75km/h. Dar pana la 65 ajungeam f repede si in demaraj.
0

#15 User is offline   Dragos AeroxR Icon

• Membru avansat
  • PipPipPipPip
  • View gallery
  • Marca:Yamaha AeroxR 2007
  • Cilindree:70

Posted 29 May 2009 - 11:58 PM

Da, in varianta cu chiulasa de 50cc ai 80cmc. Nu recomandam schimbarea chiuloasei cu una de 70cc. Malossi nu produce chiuloasa deoare ei zic ca se decomprima motorul si nu se mai obtin aceleasi performante. Vezi la sectiunea prestari servicii ca avem o promotie pentru chinezii in 4T. Daca vrei mai multe informatii ma gasesti de luni pana vineri intre orele 09-18 la magazinul Scuter Centre din Sos. Berceni nr. 8C sau la tel. 0730091589.

This post has been edited by Clodius: 30 May 2009 - 12:07 AM

No Speed Limit
0

#16 User is offline   GLUE Icon

• vaselina
  • PipPipPipPipPip
  • View gallery
  • Group: Global Moderators
  • Marca:GUOBEN (scuter de criza)
  • Cilindree:ca mai toata lumea - 50

Post icon  Posted 04 June 2009 - 05:31 PM

View Postadriann, on May 29 2009, 11:58 AM, said:

... Saracul GLUE a luat un scuter de la ei si se chinuie ca nu-i da de cap. Cica daca v-clic-ul pe care l-a avut este chinezesc scuterul de la SMARTMOTOR va merge la fel ca tot chinezesc este :lol: cica este numai de la supape pe care nu reuseste sa le regleze ca sa-i mearga scuterul cat de cat bine.

@Adriann
Astept sa scrii pe forum ce ai discutat cu mine despre cat de bine imi merge scuterul meu.
(asta daca ai facut-o vreodata!)

Reglajul la supape este ceva normal. La V-Clic l-am facut la 650Km in service !!
(Deci e aceeasi calitate si la V-clic si la Guoben-ul de la Smart)!!!
Sa rupi contrapiulita de la supape este normal daca ai brandul tare :D si nu strangi cu cheia dinamometrica.

Sa nu-ti dai seama de asta (ca s-a rupt filetul la contrapiulita) e ceva ce mi s-a intamplat si probabil ca nu mi-ai citit cu atentie post-urile. A mai durat ceva pana am inteles fenomenul :(
Piulite am primit moca pe garantie!!!

In rest te sfatuiesc sa scrii doar experientele proprii cu Smartmotor altfel te pun la "instant expert" si ai sa scrii pe alte forumuri. Da ai inteles bine ACESTA ESTE PRIMUL SI ULTIMUL WARN. Data viitoare vei fi BANAT!!

#17 User is offline   zsolt Icon

• Nou venit
  • Pip
  • Marca:yamaha aerox
  • Cilindree:49

Posted 05 June 2009 - 12:57 PM

Salut la un aerox in 2 timpi daca ias pune un set de 70 cc malossi ar trebuii sa ii schimb si ambielajul sau rezista si acela pe care o are din fabrica ? Am intzeles ca la set de 80 cc ar fii recomandat .
0

#18 User is offline   kta Icon

• Nou venit
  • Pip
  • View gallery
  • Marca:piaggio fly 50 4t

Posted 13 March 2010 - 11:12 AM

am si eu o intrebare.....am un piaggio fly 50 4t si este limitat la 45km/. din cate am inteles e limitat in cdi. cat costa un cdi nou? ms anticipat
0

#19 User is offline   GLUE Icon

• vaselina
  • PipPipPipPipPip
  • View gallery
  • Group: Global Moderators
  • Marca:GUOBEN (scuter de criza)
  • Cilindree:ca mai toata lumea - 50

Posted 13 March 2010 - 05:36 PM

Din cate stiu eu la Piaggio FLY ca si la multe alte scutere ai mai multe limitari: in variator si in CDI.
Iti recomand sa elimini limitarea din variator pentru ca sa iti creasca viteza si nu pe cea din CDI care iti protejeaza motorul sa nu se supratureze si sa se uzeze rapid de la functionarea la turatii foarte mari.

Despre cum sa elimini limitarea din variator gasesti informatii aici pe forum, da un search.

#20 User is offline   kta Icon

• Nou venit
  • Pip
  • View gallery
  • Marca:piaggio fly 50 4t

Posted 13 March 2010 - 08:11 PM

am gasit multe pe forum dar si multe link-uri ce m-au lamurit complet. ms mult, dar nu am sa-l delimitez de akm....inca am 15 ani si merg doar putin prin cartier cu el, dar la 16 ani am sa-i scot limitatorul si poate...toba sport....filtru sport...altceva nu ;) ms mult :)
0

• (2 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users