Forum Scuter Club: Problema Peugeot Vivacity 49 Cmc written by beny_95_sv

Jump to content

Toggle shoutbox Shoutbox

victor_vclic Icon : (28 July 2011 - 07:30 PM) și fiind mulți copii imediat s-au lăsat păcăliți de treaba asta și s-au mutat pe celălalt forum
victor_vclic Icon : (28 July 2011 - 07:31 PM) acolo se postează mult dar informația e de calitate foarte scăzută
Adytza Icon : (29 July 2011 - 02:42 AM) da este adevarat ce zici chiar as vrea ca acest forum sa reinvie ca pasarea phoenix
victor_vclic Icon : (29 July 2011 - 09:58 AM) și mie mi-ar plăcea să învie, mi-a plăcut și-mi place mult acest forum
Aly Icon : (29 July 2011 - 11:51 PM) Nu e asta motivu, atunci era suteru in loc de cinste, era ceva nou pentru romanica
Aly Icon : (29 July 2011 - 11:58 PM) Propun moderatoriilor sa readuca pe prima pagina LISTA CU TOPICURILE ACTIVE!!!...NU un buton aruncat in josu paginii...omu intra si vede liste, nu vede discutii, daia e forum ! va pup;;)
victor_vclic Icon : (30 July 2011 - 06:10 AM) si eu as propune niste schimbari. Apreciez ca s-a schimbat interfata, e frumoasa, dar mai e putin de lucrat
Geoopsy Icon : (19 November 2011 - 12:43 PM) ...Mai administreaza/modereaza, cineva pe aici. Chinezi "au invadat" Forumul , cu prostioarele lor...
Grinch Icon : (21 November 2011 - 01:29 AM) i-am banat pe toti chinezii :)
Clodius Icon : (27 November 2011 - 11:37 PM) noroc cu Grinch ca eu nu am mai avut timp
Grinch Icon : (28 November 2011 - 02:57 AM) O sa incerc sa intru in fiecare zi si sa banez ce mai apare. Sper sa nu uit sau sa ma iau cu treaba
Geoopsy Icon : (28 November 2011 - 09:15 PM) ...bine ati revenit... ;)
LaurX82 Icon : (20 February 2012 - 08:15 PM) As vrea sa imi schimb nick-ul daca se poate, vream LaurX82, asta daca mai vede vreun moderator/admin forumul asta :)
Grinch Icon : (23 February 2012 - 09:18 PM) Done
LaurX82 Icon : (24 February 2012 - 01:35 AM) Multumesc :)
underground2891 Icon : (24 February 2012 - 10:52 PM) salutare dragilor
underground2891 Icon : (24 February 2012 - 10:52 PM) este cineva online la ora aceasta
underground2891 Icon : (04 March 2012 - 09:53 AM) gasiti lere pe ocazii foarte ieftine si bune userul ieftinmihai eu am luat de la el si se merita doar 20 ron au toate tipurile si marimile necesare de la reglajul unui scuter
underground2891 Icon : (12 April 2012 - 07:11 AM) disponibil scuter yiben 50cc stare buna relatii la tel 0732797998 giurgiu
underground2891 Icon : (27 April 2012 - 10:26 PM) VAND BLOC MOTOR SCUTER 4T SI CAPACUL DE LA TACHETI O ROATA PE 12" ECHIPATA COMPLET CU AX, RULMENTI, SISTEM DE FRANARE SI SABOTI CU ETRIERI CAUCIUCUL ESTE TUBELES PRET DE CRIZA 100 RON (ROATA) BLOCUL MOTOR 150 RON TELEFON 0723959953
Resize Shouts Area

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Problema Peugeot Vivacity 49 Cmc Rate Topic: -----

#1 User is offline   beny_95_sv Icon

• Nou venit
  • Pip
  • Group: Members
  • Marca:Peugeot Vivacity

Posted 12 May 2010 - 09:24 AM

Salutare la toata lumea.Sunt nou pe acest forum si de aceea vreau sa va intreb ceva:Am un Peugeot Vivacity de 1 an si jumate ..il am din italia si acolo el a stat 2 ani in garaj..problema este ca pe la 60-70 km/h se aude un tacanit(un sunet ciudat parca ar fi imbibat cu praf si mizerie)in zona unde e cureau si pedala scuterului..scuterul este de 49 cmc...Astept pareri...
0

#2 User is offline   Cristian Speedake Icon

• Nou venit
  • Pip
  • View gallery
  • Marca:Peugeot

Posted 12 May 2010 - 05:49 PM

cat km ai in bord,cureaua este originala ?
0

#3 User is offline   beny_95_sv Icon

• Nou venit
  • Pip

Posted 13 May 2010 - 10:30 AM

are 32500 de mii :o ..cureaua nu stiu daca este originala...si nu cred ca a schimbat nimeni nimic acolo ca il am de la un var si nu a fost desfacut niciodata..cred ca trebuie schmbat si uleiul ca e cam negru...si cureaua cred...eu merg cu el la maxim mai tot timpul...are 100 km/h in bord si am mers cu 95 km/h drum drept....are kit malossi ..pe spate scrie r24 nu stiu ce parca...ce ar trebuii sa fac?
0

#4 User is offline   victor_vclic Icon

• Membru avansat
  • PipPipPipPip
  • View gallery
  • Marca:Peugeot V-Clic
  • Cilindree:50

Posted 13 May 2010 - 11:21 AM

Schimbă cât mai repede uleuiul. Nu mai merge cu el fără să-i schimbi uleiul.
Demontează capacul de transmisie şi aruncă o privire să vezi dacă este ok cureaua şi celelalte componente.
27 Martie 1918 Unirea Basarabiei cu România
0

#5 User is offline   beny_95_sv Icon

• Nou venit
  • Pip

Posted 13 May 2010 - 05:27 PM

dar daca demontez capacul de transmisie nu curge ulei?,,,,
0

#6 User is offline   victor_vclic Icon

• Membru avansat
  • PipPipPipPip
  • View gallery

Posted 13 May 2010 - 05:40 PM

Nu curge ulei deloc. Sub capacul de transmisie vei gasi doua roti pe care ruleaza cureaua. Roata care este in partea din fata are in interior niste bile cilindrice care se numesc role. Roata din spate are in interior niste arcuri si saboti (ca cei de frana). Roata din spate impreuna cu arcurile si sabotii formeaza ambreiajul, cea din fata impreuna cu rolele formeaza variatorul.
Axul rotii din spate ajunge practic in cel de-al doilea compartiment al cutiei de transmisie (cel care la care nu ai acces daca dai jos capacul de transmisie). Compartimentul acela este etans, in interior se afla grupul de pinioane si ulei. Deci nu-ti face nicio grija, daca dai jos capacul vei vedea interiorul cutiei de transmisie si cureaua care se invarte pe cele doua "roti". Cureaua nu inoata in ulei, ea este in aer, uleiul sta in spatele cutiei de transmisie intr-un compartiment special, separat, nu se imprastie aiurea prin toata cutia.
Alaturi de curea si cele doua "roti" vei mai vedea si mici componente cum ar fi bendixul.

Vad ca deocamdata ai cunostinte limitate. Daca nu ai simt tehnic si nici scule mai bine du-l la un mecanic. Pentru a desface capacul cutiei iti trebuiesc chei tubulare. Dupa ce-ai desfacut capacul poti examina cureaua si vezi uzura. Apoi pui capcacul la loc. Cu o trusa de tubulare rezolvi problema. Nu incerca cu chei fixe ca risti sa strici capetele suruburilor.
0

#7 User is offline   beny_95_sv Icon

• Nou venit
  • Pip

Posted 13 May 2010 - 08:57 PM

l-am desfacut cu cheie tubulara de 8....cureaua este nou nouta..are scrisul pe ea..este originala scrie peugeot vivacity....bendixul ala cam umbla pe acolo nu stiu de ce....adica umbla in sspate si in fata si are un cauciuc pe deasupra care era un pic iesit de la locul lui..era mult praf acolo...am curatit tot dar tot asa face....ce sa mai fac?ca mie mi se aude de la cutia de transmisie....
0

#8 User is offline   victor_vclic Icon

• Membru avansat
  • PipPipPipPip
  • View gallery

Posted 13 May 2010 - 10:49 PM

E normal să fie praf negru mult acolo. Aşa fac toate scuterele. Bendixul e normal să se mişte aşa.
Nu îmi dau seama ce generează zgomotul. Dacă-l aşezi pe cricul central şi-l accelerezi se aude zgomotul?
Ai putea încerca să-i scoţi cureaua şi să-l accelerezi pe cric fără curea. În felul acesta se va roti doar motorul fără să se rotească angrenajele de la transmisie. Aşa ai şti sigur dacă e din transmisie sau dacă e ceva de la motor. Din transmisie nu prea are ce să fie, cel mult un rulment altă problemă nu cred că ar putea avea.

Aşteptăm şi părerile celor mai experimentaţi.
0

#9 User is offline   beny_95_sv Icon

• Nou venit
  • Pip

Posted 14 May 2010 - 02:42 PM

am revenit..am facut treaba care mi-ai spus sa o fac si cand i-am dat cureaua jos se auzea perfect..foarte frumos si cand i-am pus cureaua se aude din grup ...ce trebuie sa schimb?
0

#10 User is offline   victor_vclic Icon

• Membru avansat
  • PipPipPipPip
  • View gallery

Posted 14 May 2010 - 05:12 PM

Nu sunt absolut sigur, dar cred că rulmentul de la grup este problema. Eu nu am desfăcut încă grupul meu şi nu ştiu cum se înlocuieşte rulmentul acela.
Dacă aşezi scuterul pe cricul central şi învârti roata cu mâna, ambreiajul n-are cum să cupleze şi o să se învârtă doar roata cu axul ei şi grupul, fără clopotul ambreiajului, curea, variator, motor şi toate cele. În felul acesta încă odată te-ai putea asigura că din interiorul grupului este problema. Ai putea observa dacă se aude zgomotul în grup. Oricum, viteza cu care învârţi roata cu mâna fiind prea mică, probabil n-o să-ţi poţi da seama.
Din ce mi-ai spus sunt aproape sigur că este de la rulmentul grupului. Asigură-te că întradevăr asta e problema şi citeşte documentaţie pe net să vezi cum se înlocuieşte.
Uite aici cum arată în interior grupul. Eu bănuiesc că roţile acelea dinţate nu sunt problema la tine (acelea sunt fiabile), cred că problema este rulmentul.

Sper să răspundă şi cineva care este mai avansat decât mine şi care a schimbat rulmentul.

P.S. Care este starea uleiului de transmisie, când a fost ultima dată înlocuit? Oricum, având în vedere că se aud zgomote ciudate nu ştiu dacă simpla schimbare a uleiului ar influenţa cumva. Eu dacă aş fi în locul tău aş schimba rulmentul, apoi i-aş pune ulei nou şi gata.
0

#11 User is offline   robygrasu Icon

• Nou venit
  • Pip
  • Marca:peugeot vivacity

Posted 16 July 2011 - 11:43 PM

nu are nici o legatura cu uleiul pt ca scuterul e in 2 timpi
0

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic