Forum Scuter Club: Zgomot Puternic Cand E In Sarcina written by scooter_maniac666

Jump to content

Toggle shoutbox Shoutbox

victor_vclic Icon : (28 July 2011 - 07:30 PM) și fiind mulți copii imediat s-au lăsat păcăliți de treaba asta și s-au mutat pe celălalt forum
victor_vclic Icon : (28 July 2011 - 07:31 PM) acolo se postează mult dar informația e de calitate foarte scăzută
Adytza Icon : (29 July 2011 - 02:42 AM) da este adevarat ce zici chiar as vrea ca acest forum sa reinvie ca pasarea phoenix
victor_vclic Icon : (29 July 2011 - 09:58 AM) și mie mi-ar plăcea să învie, mi-a plăcut și-mi place mult acest forum
Aly Icon : (29 July 2011 - 11:51 PM) Nu e asta motivu, atunci era suteru in loc de cinste, era ceva nou pentru romanica
Aly Icon : (29 July 2011 - 11:58 PM) Propun moderatoriilor sa readuca pe prima pagina LISTA CU TOPICURILE ACTIVE!!!...NU un buton aruncat in josu paginii...omu intra si vede liste, nu vede discutii, daia e forum ! va pup;;)
victor_vclic Icon : (30 July 2011 - 06:10 AM) si eu as propune niste schimbari. Apreciez ca s-a schimbat interfata, e frumoasa, dar mai e putin de lucrat
Geoopsy Icon : (19 November 2011 - 12:43 PM) ...Mai administreaza/modereaza, cineva pe aici. Chinezi "au invadat" Forumul , cu prostioarele lor...
Grinch Icon : (21 November 2011 - 01:29 AM) i-am banat pe toti chinezii :)
Clodius Icon : (27 November 2011 - 11:37 PM) noroc cu Grinch ca eu nu am mai avut timp
Grinch Icon : (28 November 2011 - 02:57 AM) O sa incerc sa intru in fiecare zi si sa banez ce mai apare. Sper sa nu uit sau sa ma iau cu treaba
Geoopsy Icon : (28 November 2011 - 09:15 PM) ...bine ati revenit... ;)
LaurX82 Icon : (20 February 2012 - 08:15 PM) As vrea sa imi schimb nick-ul daca se poate, vream LaurX82, asta daca mai vede vreun moderator/admin forumul asta :)
Grinch Icon : (23 February 2012 - 09:18 PM) Done
LaurX82 Icon : (24 February 2012 - 01:35 AM) Multumesc :)
underground2891 Icon : (24 February 2012 - 10:52 PM) salutare dragilor
underground2891 Icon : (24 February 2012 - 10:52 PM) este cineva online la ora aceasta
underground2891 Icon : (04 March 2012 - 09:53 AM) gasiti lere pe ocazii foarte ieftine si bune userul ieftinmihai eu am luat de la el si se merita doar 20 ron au toate tipurile si marimile necesare de la reglajul unui scuter
underground2891 Icon : (12 April 2012 - 07:11 AM) disponibil scuter yiben 50cc stare buna relatii la tel 0732797998 giurgiu
underground2891 Icon : (27 April 2012 - 10:26 PM) VAND BLOC MOTOR SCUTER 4T SI CAPACUL DE LA TACHETI O ROATA PE 12" ECHIPATA COMPLET CU AX, RULMENTI, SISTEM DE FRANARE SI SABOTI CU ETRIERI CAUCIUCUL ESTE TUBELES PRET DE CRIZA 100 RON (ROATA) BLOCUL MOTOR 150 RON TELEFON 0723959953
Resize Shouts Area

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Zgomot Puternic Cand E In Sarcina cand este accelerat la maxim si este in sarcina se aude un fel de bata Rate Topic: -----

#1 User is offline   scooter_maniac666 Icon

• Membru
  • PipPipPip
  • View gallery
  • Group: Members
  • Marca:aprilia sr esquire

Posted 30 August 2010 - 12:56 PM

Salut! Am si eu o problema la scooterul meu. Dupa ce mi-am schimbat rulmentii de la ambielaj, am schimbat si ambielajul, pistonul, si am alezat cilindrul, am facut rodajul corespunzator. L-am lasat sa mearga in gol vreo 2 ore si apoi l-am plimbat putin pe sosea, dar cu 1 sfert de acceleratie. In fine, am terminat rodajul dupa 500km. Iar acum observ ca am o problema grava. Cand il accelerez la maxim si este in sarcina se aude un zgomot puternic, ca si cum ar lovi pistonul (dar asta la turatie maxima, rareori se aude la 7000-8000 de turatii). Am desfacut motorul sa verific si totul e in regula, iar pistonul nu ajunge pana in chiulasa. Ce ar putea fi?
Am motor in 2 timpi
0

#2 User is offline   crisvsv Icon

• Invatacel
  • PipPip
  • Marca:MBK Booster Next Generation
  • Cilindree:70

Posted 31 August 2010 - 03:54 PM

Asa a facut al meu si s-a spart rulmentul de jos la biela(colivia de jos)...era uzat ambielajul. Verifica jos, si colivia de sus...Probabil ai ramas cumva fata ulei si....cand ai montat la loc ai avut grija ca sistemul de ungere sa fie aerisit? Ai pus ulei in benzina? Probabil astea au omorat cele 2 colivii.. Sau poate se aude din transmisie...role, variator...ambreiaj, verifica sa fie totul strans, ok.
0

#3 User is offline   scooter_maniac666 Icon

• Membru
  • PipPipPip
  • View gallery

Posted 01 September 2010 - 02:42 PM

Adevarat este ca l-am scapat o data fara ulei ca mi se defectase sonda de ulei si cand s-a terminat uleiul din rezervor nu mi s-a mai aprins becul in bord. Dar nu am mers mult fara ulei si dupa ce am pus ulei in rezervor am pus si in benzina putin ca sa faca ungere mai buna, apoi l-am lasat sa mearga in gol vreo 30 min. Problema e ca nu se aude tot timpul acel zgomot, se aude doar cand este turat la maxim, rareori se aude pe la 7000 de turatii. Ambielajul e in regula, nu are joc pe biela. :blink:
Din transmisie nu cred ca e ca se aude in dreptul motorului. Si daca ar fi de la transmisie ce ar putea sa scoata zgomot la turatie maxima, iar la turatie mica sa nu se auda? :unsure:
0

#4 User is offline   crisvsv Icon

• Invatacel
  • PipPip

Posted 01 September 2010 - 05:14 PM

Am avut unul care facea la turatie maxima cum zici tu..era 4 timpi era pistonul de vina (lovea "q-lasa") Inregistreaza cu ceva si pune pe you tube..macar audio. Asa poate ne dam seama . :)
0

#5 User is offline   CosMaX Icon

• Nou venit
  • Pip
  • View gallery
  • Marca:Benelli 491 sport

Posted 02 September 2010 - 09:25 AM

Am intalnit si eu aceasta problema la un Aprilia RS50. Pana in 7000-8000 de ture,mergea ca uns,dupa 8000 incepea sa bata urat pistonul si facea un zgomot similar trenurilor pe abur:)) Din cate stiu,tipul i-a schimbat setul si nu a mai avut problema asta.
0

#6 User is offline   scooter_maniac666 Icon

• Membru
  • PipPipPip
  • View gallery

Posted 02 September 2010 - 11:49 AM

Poi eu nu prea as vrea sa schimb setul ca am bagat destui bani in scooterul asta. As putea spune ca l-am facut de la 0. Dar nici nu ma pot lasa de el, imi place foarte mult.
Eu am acum pe el cilindrul original, dar e alezat si am pus un piston mai mare cu 2 mm in diametru. Pistonul nu ajunge pana in chiulasa, dar e la limita. Am sa incerc sa pun o garnitura mai groasa(ca distantier) sa vad daca tot asa face. :unsure:
Dar se poate totusi sa fie si pistonul de vina? Poate nu este echilibrat bine, mai ales daca e chinezesc... :(
0

#7 User is offline   scooter_maniac666 Icon

• Membru
  • PipPipPip
  • View gallery

Posted 18 September 2010 - 01:23 PM

Am desfacut motorul, iar pistonul era negru pe dedesubt ca si cum ar fi facut aprindere si sub piston. E posibil asa ceva?
Daca a fost alezat cilindrul, marindu-i si capacitatea in acelasi timp, cred ca ar trebui sa ii fac si racire mai buna pentru ca se infierbanta mai tare. Ar putea fi si supraincalzirea de vina? Cand e motorul rece merge "brici", dar dupa ce se incalzeste incepe sa mearga prost si se aude acel zgomot.
0

#8 User is offline   CosMaX Icon

• Nou venit
  • Pip
  • View gallery

Posted 19 September 2010 - 02:39 AM

Pai tu dupa ce ai alezat cilindrul,i-ai pus piston de masura celui vechi dar cu segmenti mai mari? Sau ai cumparat un alt piston putin mai mare cu segmenti adecvati? Daca ai pus pe cel vechi cu segmenti mai mari ai sansa sa joace fff putin pistonul si sa pierzi compresie. Desigur,s-ar putea sa iti distrugi setul;)) La mn s-a agatat pistonul de gaurelele pentru iesirea fumului si mi-a facut setul praf.
0

#9 User is offline   scooter_maniac666 Icon

• Membru
  • PipPipPip
  • View gallery

Posted 19 September 2010 - 10:37 AM

Am schimbat si pistonul. Cand am dat cilindrul la alezat am dat si pistonul acelui meserias pentru a putea respecta cota. Nu aveam cum sa pun pistonul vechi pentru ca e prea mare diferenta. Am alezat aproape 2.5 mm. Renunt pana la urma la set si imi cumpar unul nou. Si am vorbit cu o persoana care poate sa imi aduca la comanda set nou. "TNT" si "Airsale" sunt firme bune? Cica sunt seturi de tunning. :unsure:
0

#10 User is offline   scooter_maniac666 Icon

• Membru
  • PipPipPip
  • View gallery

Posted 18 October 2010 - 03:23 PM

Am depistat ca motorul trece de 100 grade celsius, ajunge unerori chiar si la 150 grade(masurat cu termometrul electronic). De ce oare se infierbanta asa de tare? Sistemul de racire este in regula, carcasele sunt intacte si sunt etansate bine pe carter, iar paletii de racire sunt in regula.
0

#11 User is offline   CosMaX Icon

• Nou venit
  • Pip
  • View gallery

Posted 22 October 2010 - 07:48 PM

Ce racire ai? Apa sau aer? Daca este pe apa,de obicei supraincalzirea se produce vara cand sunt 50+grade pe asfalt sau dak ai garnitura de chiuloasa(nu neaparat toata,doar o parte din ea) arsa.
0

#12 User is offline   scooter_maniac666 Icon

• Membru
  • PipPipPip
  • View gallery

Posted 23 October 2010 - 08:17 AM

Am racire pe aer. Si dupa cum am spus, paletii care sufla aerul catre motor sunt in regula, iar carcasele (cea care acopera paletii si cilindrul) sunt in regula. Nu stiu ce are :(
0

#13 User is offline   CosMaX Icon

• Nou venit
  • Pip
  • View gallery

Posted 23 October 2010 - 09:51 AM

Daca nu reusesti sa rezolvi prbl,eu ti-as sugera sa strangi ceva banuti si sa ceri parerea unui mecanic priceput.
0

#14 User is offline   Adytza Icon

• Membru veteran
  • PipPipPipPipPip
  • View gallery
  • Marca:2x Sprinter 1x Derbi Atlantis

Posted 24 October 2010 - 12:19 AM

Daca ajungea la temperatura aia se topea pana acum.Ce ulei ii pui?Se alimenteaza ok cu ulei sau primeste mai putin(spre deloc)
我爱 速度
0

#15 User is offline   scooter_maniac666 Icon

• Membru
  • PipPipPip
  • View gallery

Posted 25 October 2010 - 12:40 PM

Are ungere, pentru ca in timp ce merge motorul vine ulei pe acel furtumas de la carburator si cand am desfacut motorul de asemenea, se obseva si pe cilindru si pe piston ca este ulei. Pistonul e negru pe dedesubt, ca si cum ar fi facut ardere si sub el. Se observa chiar si in carter, in jurul ambielajului ca s-a depus un strat subtire de calamina. Deci cand trece de 100 de grade el face autoaprindere sub piston. De multe ori, cand e prea incins motorul merge si fara cheie in contact, chiar si daca ii scot fisa de la bujie. Am mai patit asa cu un set mai mare de 50cc.
0

#16 User is offline   crisvsv Icon

• Invatacel
  • PipPip

Posted 05 November 2010 - 10:25 PM

Ce benzina bagi? :)))))
0

#17 User is offline   scooter_maniac666 Icon

• Membru
  • PipPipPip
  • View gallery

Posted 09 December 2010 - 09:10 AM

Nu stiu ce fel de benzina aduc astia de la noi, dar din cate stiu eu e foarte slaba caloric. Nu scrie nicaieri ce tip de benzina e. Am sa fac o intrebare.
0

#18 User is offline   RaZzor Icon

• Nou venit
  • Pip
  • View gallery
  • Marca:Yamaha MBK Ovetto

Posted 13 March 2011 - 03:15 PM

Am si eu problema!
In timp ce merg cu el se aude o bataie cred ca este de la ambreiaj cand merg cu o viteza redusa 10-15km/h se simte simte cum bate ceva la el inainte si inapoi cand cresc viteza pe la 85-90km/h face tot la fel....deabia mi-am schimbat piesele la el mentionez am set de 80ccm si ambreiajul cred ca nu ma mai tine mult si cred ca totusi mai am un limitator ca maxim 90 duce eu zic ca ar trebuii sa duca mai mult!!
Va rog sa ma lamuriti si pe mine...ca nu stiu ce sa ii fac!!!
0

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users