Forum Scuter Club: Semnificatia Culorilor Arcurilor De Ambreiaj written by baxxter

Jump to content

Toggle shoutbox Shoutbox

victor_vclic Icon : (28 July 2011 - 07:30 PM) și fiind mulți copii imediat s-au lăsat păcăliți de treaba asta și s-au mutat pe celălalt forum
victor_vclic Icon : (28 July 2011 - 07:31 PM) acolo se postează mult dar informația e de calitate foarte scăzută
Adytza Icon : (29 July 2011 - 02:42 AM) da este adevarat ce zici chiar as vrea ca acest forum sa reinvie ca pasarea phoenix
victor_vclic Icon : (29 July 2011 - 09:58 AM) și mie mi-ar plăcea să învie, mi-a plăcut și-mi place mult acest forum
Aly Icon : (29 July 2011 - 11:51 PM) Nu e asta motivu, atunci era suteru in loc de cinste, era ceva nou pentru romanica
Aly Icon : (29 July 2011 - 11:58 PM) Propun moderatoriilor sa readuca pe prima pagina LISTA CU TOPICURILE ACTIVE!!!...NU un buton aruncat in josu paginii...omu intra si vede liste, nu vede discutii, daia e forum ! va pup;;)
victor_vclic Icon : (30 July 2011 - 06:10 AM) si eu as propune niste schimbari. Apreciez ca s-a schimbat interfata, e frumoasa, dar mai e putin de lucrat
Geoopsy Icon : (19 November 2011 - 12:43 PM) ...Mai administreaza/modereaza, cineva pe aici. Chinezi "au invadat" Forumul , cu prostioarele lor...
Grinch Icon : (21 November 2011 - 01:29 AM) i-am banat pe toti chinezii :)
Clodius Icon : (27 November 2011 - 11:37 PM) noroc cu Grinch ca eu nu am mai avut timp
Grinch Icon : (28 November 2011 - 02:57 AM) O sa incerc sa intru in fiecare zi si sa banez ce mai apare. Sper sa nu uit sau sa ma iau cu treaba
Geoopsy Icon : (28 November 2011 - 09:15 PM) ...bine ati revenit... ;)
LaurX82 Icon : (20 February 2012 - 08:15 PM) As vrea sa imi schimb nick-ul daca se poate, vream LaurX82, asta daca mai vede vreun moderator/admin forumul asta :)
Grinch Icon : (23 February 2012 - 09:18 PM) Done
LaurX82 Icon : (24 February 2012 - 01:35 AM) Multumesc :)
underground2891 Icon : (24 February 2012 - 10:52 PM) salutare dragilor
underground2891 Icon : (24 February 2012 - 10:52 PM) este cineva online la ora aceasta
underground2891 Icon : (04 March 2012 - 09:53 AM) gasiti lere pe ocazii foarte ieftine si bune userul ieftinmihai eu am luat de la el si se merita doar 20 ron au toate tipurile si marimile necesare de la reglajul unui scuter
underground2891 Icon : (12 April 2012 - 07:11 AM) disponibil scuter yiben 50cc stare buna relatii la tel 0732797998 giurgiu
underground2891 Icon : (27 April 2012 - 10:26 PM) VAND BLOC MOTOR SCUTER 4T SI CAPACUL DE LA TACHETI O ROATA PE 12" ECHIPATA COMPLET CU AX, RULMENTI, SISTEM DE FRANARE SI SABOTI CU ETRIERI CAUCIUCUL ESTE TUBELES PRET DE CRIZA 100 RON (ROATA) BLOCUL MOTOR 150 RON TELEFON 0723959953
Resize Shouts Area

• (2 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Semnificatia Culorilor Arcurilor De Ambreiaj Rate Topic: -----

#1 User is offline   baxxter Icon

• Membru avansat
  • PipPipPipPip
  • Group: Members
  • Marca:Generic XOR & BMW F650
  • Cilindree:70 & 652

Posted 13 September 2008 - 01:44 PM

Am gasit pe site-ul Malossi un PDF interesant in care apare plaja de duratii la care cupleaza ambreiajul in functie de culoarea arcurilor. Faza misto e ca plaja se schimba pentru o anumita culoare in functie de tipul de ambreiaj de pe fiecare scuter. Astfel, galben nu inseamna neaparat 'racing' :D

http://www.malossi.c...O%5C7311234.pdf

Acum, intrebare: stie cineva ce tip de ambreiaj are Xor-ul? :)
0

#2 User is offline   baxxter Icon

• Membru avansat
  • PipPipPipPip

Posted 13 September 2008 - 03:02 PM

...si arcul 'mare':

http://www.malossi.c...C7311092.P0.pdf
0

#3 User is offline   Mugur Icon

• moderator aria tehnica
  • PipPipPipPipPipPip
  • View gallery
  • Marca:Generic XOR
  • Cilindree:70

Posted 13 September 2008 - 05:19 PM

Ambreiaj standard: 3 colti cu clopot de 112mm
Ambreiaj tunning : Hebo Race Clutch de 107 mm + Malossi Safety Bell de 107 mm (obligatoriu amandoua altfel nu intra clopotul)

Am facut accesibil direct aici codul culorilor postat de baxxter.

Posted Image
Posted Image Omul cu adevarat bun este doar cel ce ar fi putut fi rau si n-a fost.
0

#4 User is offline   baxxter Icon

• Membru avansat
  • PipPipPipPip

Posted 13 September 2008 - 06:56 PM

Multumesc Mugur, initial asta am vrut sa fac si eu dar nu-mi mai merge editorul :(
0

#5 User is offline   Mugur Icon

• moderator aria tehnica
  • PipPipPipPipPipPip
  • View gallery

Posted 13 September 2008 - 06:58 PM

Pentru putin, as face si pentru arcul mare dar e cam alambicat prezentat acolo.. un pic greoi de inteles.
Posted Image Omul cu adevarat bun este doar cel ce ar fi putut fi rau si n-a fost.
0

#6 User is offline   GLUE Icon

• vaselina
  • PipPipPipPipPip
  • View gallery
  • Group: Global Moderators
  • Marca:GUOBEN (scuter de criza)
  • Cilindree:ca mai toata lumea - 50

Posted 13 September 2008 - 11:05 PM

Foarte bine de cand caut eu astea...
Se potriveste la toate firmele, adica e universal si standardizat codul asta de culori?

#7 User is offline   Mugur Icon

• moderator aria tehnica
  • PipPipPipPipPipPip
  • View gallery

Posted 13 September 2008 - 11:10 PM

Nu prea, difera de la firma la firma. Aprilia standardizeaza mult mai sus, nu prea se pupa cu astea se pare.
Dar e bine ca da pentru malossi fly-delta, ca din ala pune lumea des...
0

#8 User is offline   gagalin Icon

• Membru veteran
  • PipPipPipPipPip
  • View gallery
  • Marca:hibrid facut de mine
  • Cilindree:70 malossi cu putini cai

Posted 14 September 2008 - 12:12 AM

uite o chestie foarte utila , felicitari baxxter si binenteles lui mugur ca face aprovizionarea cu info-uri de calitate, acum sa ma gandesc ce pun si eu pe al meu , voi ce imi recomandati eu in principiu vreau sa traga imediat ce i am dat gas ,astept pareri
"Intotdeauna mi s-a parut bizar ca trebuie sa facem coada ca sa ne vindem timpul altuia. E o forma de sclavie voluntara .- Charles Handy"
0

#9 User is offline   Mugur Icon

• moderator aria tehnica
  • PipPipPipPipPipPip
  • View gallery

Posted 14 September 2008 - 12:22 AM

Ca sa o ia imediat de pe loc, iti trebuie ca la mine. Ba mai mult tu si ai motor foarte asemanator cu al meu. Deci iti trebuie sa faci un test cu primele arcuri, cele mai moi. Adica in ordine pui alb si daca vrei sa plece la ture o idee mai ridicate (dar e si mai nervos), treci la verde. Daca am un pic de noroc maine si ma ajuta baxxter cu super scula cu impact, maine trec prin cele 2 culori si ai sa stii exact cum stam.
0

#10 User is offline   baxxter Icon

• Membru avansat
  • PipPipPipPip

Posted 14 September 2008 - 05:40 PM

In link-ul dat de mine, pe pagina 2 in dreapta maxim sunt codurile ambreiajelor cu care vin echipate majoritatea scuterelor din fabrica. In functie de acel cod se poate face corelarea culorilor, acestea difera de la ambreiaj la ambreiaj.

Offtopic: imi pare rau ca n-ai avut noroc :D, eu am stat degeaba toata ziua.
0

#11 User is offline   Mugur Icon

• moderator aria tehnica
  • PipPipPipPipPipPip
  • View gallery

Posted 22 February 2009 - 10:27 AM

Abtineti-va de la off topic!
Ultimile 4 posturi au fost sterse, n-au ce cauta aici.
0

#12 User is offline   timis mircea Icon

• Invatacel
  • PipPip
  • Marca:sonik
  • Cilindree:49

Posted 08 March 2009 - 06:50 PM

mugur spune-ne si noua rezultatele.......sa stim ce sa alegem......eu am un chinezesc 139qmb si vroiam sa stiu ce sa aleg.....cat de mult o sa ma ajute schimbarea arcurilor(contra arc alb si arculete mici verzi)ce o sa avantajeze,demaraju sau top speed-ul?si arculete mic verzi nu stii unde se pot gasii si la ce pret?...iti multumesc
0

#13 User is offline   Clodius Icon

• atent, corect si simpatic
  • PipPipPipPipPipPip
  • View gallery
  • Group: Global Moderators
  • Marca:Peugeot V-Clic
  • Cilindree:50

Posted 08 March 2009 - 08:56 PM

Cand o sa invatati ca nu exista o reteta universala nici pt role nici, pt arcuri? Ce merge la Mugur, nu merge la tine, ce merge la tine nu merge la mine, samd. Trial and error, asta este reteta.

Te rog nu mai folosi atatea puncte de suspensie. Multumesc
0

#14 User is offline   Ruxi Icon

• Membru veteran
  • PipPipPipPipPip
  • View gallery

Posted 08 March 2009 - 10:26 PM

View Posttimis mircea, on Mar 8 2009, 06:50 PM, said:

mugur spune-ne si noua rezultatele.......sa stim ce sa alegem......eu am un chinezesc 139qmb si vroiam sa stiu ce sa aleg.....cat de mult o sa ma ajute schimbarea arcurilor(contra arc alb si arculete mici verzi)ce o sa avantajeze,demaraju sau top speed-ul?si arculete mic verzi nu stii unde se pot gasii si la ce pret?...iti multumesc

Slut,
si eu am tot 139QMB, vezi ca am deschis un topic in meniul First Bike - Coduri si piese...
am comandart exact ce vrei tul la Scuter Centre, arcuri Malossi + curea kevlar Malossi + role 5.1 Malossi

Pana acum am pus doar rolele si cureaua - se simte la demaraj!
0

#15 User is offline   @llex Icon

• Membru avansat
  • PipPipPipPip
  • View gallery
  • Marca:first bike
  • Cilindree:50cmc

Posted 20 March 2009 - 06:32 PM

am si eu o problema...... Imi toceste bilele repede in 100 km se cunoaste uzura de uzura pe bile.... variatorul si cureaua sunt noi.. oare sa fie de la arcu de la ambreiaj.....Ce arc de ambreiaj imi sugerati si mie pentru un scuter chinezesc .... ?

bilele care pe cutie cand le cumperi scrie 6.5 gr au defapt 8.5 am cantarit eu..... ce chestie

This post has been edited by Clodius: 20 March 2009 - 10:53 PM

0

#16 User is offline   @llex Icon

• Membru avansat
  • PipPipPipPip
  • View gallery
  • Marca:first bike
  • Cilindree:50cmc

Posted 22 March 2009 - 01:31 PM

Vreau sa ma ajute si pe mine cineva cu un sfat urgent... Ce arc de ambreiaj imi recomandati sa pun si eu pe scuterul meu .... si daca aduce mai multe inbunatatiri, daca pun unu malossi si cu cat sare si peste pretul unei imitati... pls urgent ca am drum spre bucuresti si vreau sa trec pe la scuter center
0

#17 User is offline   sandu07 Icon

• Membru
  • PipPipPip
  • View gallery
  • Marca:malaguti f15 firefox

Posted 22 March 2009 - 03:44 PM

ce ,arc, te intereseaza la ambreiaj, cel central sau arculetele alea mici
0

#18 User is offline   Cap0ne Icon

• Membru veteran
  • PipPipPipPipPip
  • View gallery
  • Marca:Gilera Runner ST
  • Cilindree:210

Posted 22 March 2009 - 06:10 PM

Daca la contra arc te referi, cel alb ar fi cel mai indicat. Ofera o aderenta mai buna curelei fara sa pierzi din viteza maxima sau sa trebuiasca sa schimbi cureaua din 2000 in 2000km.
Daca te referi la cele mici pt tamburi, tot albe (sau verzi, depinde ce model ai nevoie), ca sa nu omori motorul degeaba. Daca le schimbi pe astea o sa ai nevoie si de niste role mai grele.
Salută 2 roţi in trafic !
0

#19 User is offline   baxxter Icon

• Membru avansat
  • PipPipPipPip

Posted 22 March 2009 - 08:52 PM

Nu poti face o regula generala si sa spui ca arcurile albe sunt cele mai indicate.
De exemplu: am pus la scuterul meu ambreiaj MHR. Asta vine de la Malossi cu arcuri albe. Nu mi-a placut, cupla la turatie prea mare pentru gustul meu (6000RPM), drept pentru care i-am pus arcuri negre. Acum incepe sa cupleze la 3500, la 5000 RPM e cuplat complet.
Contra-arcul variatorului: eu am 100 kg cu tot cu bocanci :P si cand urcam podurile de la Baneasa avand arcul alb, lesina scuterul sub mine. Am pus arc verde, si am rezolvat problema.
0

#20 User is offline   Cap0ne Icon

• Membru veteran
  • PipPipPipPipPip
  • View gallery
  • Marca:Gilera Runner ST
  • Cilindree:210

Posted 22 March 2009 - 09:03 PM

Nu poti face o regula generala si sa spui ca arcurile albe sunt cele mai indicate

Foarte corect, fiecare trebuie sa testeze pe pielea lui configuratiile astea pt ca difera de la scuter la scuter.
Am spus sa le incerce pe cele mai moi pt ca stiu cam cum se comporta linguritele de la first bike si cred ca ar fi cele mai potrivite fata de ce are stock pe el.
Eu contra arcul il am galben, cel cu care a venit variatorul, si nu face figuri in pante chiar daca si eu am 100 de kg, fara bocanci :D
Salută 2 roţi in trafic !
0

• (2 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users