multumesc clodius pentru topicul nou , nu doream sa mai fac unul din dorinta de a nu incarca forumul aiurea cu ispemiii de topicuri
acum sa argumentez cum trebuie
deci in primul rand stiti majoritatea ce sa intamplat cu vechiul meu carter
bun , carterul meu vechi este modelul minareli ( varianta china ),copie dupa cel original care este folosit pe aerox si alte modele ,dar !!! cu niste diferente bucuclase
diferentele ar fi cam asa : 1 axul de la ambielajul chinezesc este mai gros fata de cel original
2 electromotorul nu se potriveste cu pinionul care invarte volanta ( are dinti mai mari )
3 axul roti este mai mic fata de cel chinezesc ( este de m14 cu pasul de 1,5 ) moama cat am cautat , se potriveste piulita de la roata din spate de la dacia 1310
4 cureaua nu se va mai potrivi , maine o sa scriu dimensiunile , dar stiu ca cea veche , are 788 iar cea cea noua 751
in rest se potrivesc cele vechi , ambreaj , aprindere in afara de capac , iar la axul de sustinere cel original este mai scurt fata de cel chinezesc .
ce am mai adaugat : roti de aerox 130 /60 /13 ( vechi 120 / 70 /12 ) cu discuri si cauciucuri ( fata > foarte bun =spate > nou nout ) , etrieri si conducte de sr , variator si ambreaj de aerox ( stare foarte buna ) ,
din ce am enumerat mai sus , va dati seama ca montarea a fost o joaca , cea mai grea parte a fost aceea in care nu am fost atent si am rasucit pistonul in camasa inainte de montare si dupa ce am inchis camasa si chiuloasa nu mai isi facea admisia si evacuarea cum trebuie , lucru care mi sa zis de alin ( mustata ) find si el patit , orice reglaj asupra carburatorului ai incerca sa faci este inutil !!! , cu ajutorul lui skytech sa reusit si reglarea carburatorului , acum merge perfect rotund
in dreapta este varianta chinezeasca
P9160712.JPG (922.88K)
Number of downloads: 73
roata fata care din pacate nu potriveste din cauza axului roti ( chineza are axul gros ) , melcul de kilomtraj este diferit ,
etrierul de sr se potriveste pe furca , si discul de la roata veche se potriveste pe roata noua
mai dureaza putin si o sa achizitionez o furca + instalatia completade apa de sr , si in primavara il trec pe set de 80 cm3 cu racire pe apa
P9240729.JPG (999.82K)
Number of downloads: 50
asa arata in momentul actual
P9240719.JPG (1.01MB)
Number of downloads: 118
"Intotdeauna mi s-a parut bizar ca trebuie sa facem coada ca sa ne vindem timpul altuia. E o forma de sclavie voluntara .- Charles Handy"