Forum Scuter Club: Ce Benzina Folositi? written by Maxx

Jump to content

Toggle shoutbox Shoutbox

victor_vclic Icon : (28 July 2011 - 07:30 PM) și fiind mulți copii imediat s-au lăsat păcăliți de treaba asta și s-au mutat pe celălalt forum
victor_vclic Icon : (28 July 2011 - 07:31 PM) acolo se postează mult dar informația e de calitate foarte scăzută
Adytza Icon : (29 July 2011 - 02:42 AM) da este adevarat ce zici chiar as vrea ca acest forum sa reinvie ca pasarea phoenix
victor_vclic Icon : (29 July 2011 - 09:58 AM) și mie mi-ar plăcea să învie, mi-a plăcut și-mi place mult acest forum
Aly Icon : (29 July 2011 - 11:51 PM) Nu e asta motivu, atunci era suteru in loc de cinste, era ceva nou pentru romanica
Aly Icon : (29 July 2011 - 11:58 PM) Propun moderatoriilor sa readuca pe prima pagina LISTA CU TOPICURILE ACTIVE!!!...NU un buton aruncat in josu paginii...omu intra si vede liste, nu vede discutii, daia e forum ! va pup;;)
victor_vclic Icon : (30 July 2011 - 06:10 AM) si eu as propune niste schimbari. Apreciez ca s-a schimbat interfata, e frumoasa, dar mai e putin de lucrat
Geoopsy Icon : (19 November 2011 - 12:43 PM) ...Mai administreaza/modereaza, cineva pe aici. Chinezi "au invadat" Forumul , cu prostioarele lor...
Grinch Icon : (21 November 2011 - 01:29 AM) i-am banat pe toti chinezii :)
Clodius Icon : (27 November 2011 - 11:37 PM) noroc cu Grinch ca eu nu am mai avut timp
Grinch Icon : (28 November 2011 - 02:57 AM) O sa incerc sa intru in fiecare zi si sa banez ce mai apare. Sper sa nu uit sau sa ma iau cu treaba
Geoopsy Icon : (28 November 2011 - 09:15 PM) ...bine ati revenit... ;)
LaurX82 Icon : (20 February 2012 - 08:15 PM) As vrea sa imi schimb nick-ul daca se poate, vream LaurX82, asta daca mai vede vreun moderator/admin forumul asta :)
Grinch Icon : (23 February 2012 - 09:18 PM) Done
LaurX82 Icon : (24 February 2012 - 01:35 AM) Multumesc :)
underground2891 Icon : (24 February 2012 - 10:52 PM) salutare dragilor
underground2891 Icon : (24 February 2012 - 10:52 PM) este cineva online la ora aceasta
underground2891 Icon : (04 March 2012 - 09:53 AM) gasiti lere pe ocazii foarte ieftine si bune userul ieftinmihai eu am luat de la el si se merita doar 20 ron au toate tipurile si marimile necesare de la reglajul unui scuter
underground2891 Icon : (12 April 2012 - 07:11 AM) disponibil scuter yiben 50cc stare buna relatii la tel 0732797998 giurgiu
underground2891 Icon : (27 April 2012 - 10:26 PM) VAND BLOC MOTOR SCUTER 4T SI CAPACUL DE LA TACHETI O ROATA PE 12" ECHIPATA COMPLET CU AX, RULMENTI, SISTEM DE FRANARE SI SABOTI CU ETRIERI CAUCIUCUL ESTE TUBELES PRET DE CRIZA 100 RON (ROATA) BLOCUL MOTOR 150 RON TELEFON 0723959953
Resize Shouts Area

• (3 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Ce Benzina Folositi? benzina la scutere... Rate Topic: **--- 1 Votes

#41 User is offline   SirG3G3 Icon

• Nou venit
  • Pip
  • Group: Members

Posted 21 August 2008 - 09:11 AM

Eu prima data am bagat de la o benzinarie de pe la tara...nici nu stiu ce nume aiurit avea....cifra actanica era 95,in rest am bagat 99+ pentru ca simt ca trage mai tare in primi 50 km,apoi e la fel ca si 95...data viitoare voi incerca 98.....Apropo de obicei bag de la Petrom ca este situat intr-o zona unde nu prea este politie.....ca am doar 15 ani :P
0

#42 User is offline   PuiDeNinja Icon

• Membru avansat
  • PipPipPipPip
  • View gallery
  • Marca:GoPoP Zip
  • Cilindree:49

Posted 21 August 2008 - 09:21 AM

Eu bag de la Petrom - 98.
RidE liKe A dEvIl , FeeL LikE a GoD
0

#43 User is offline   Ciprian-yamaha Icon

• Membru veteran
  • PipPipPipPipPip
  • Marca:Kinroad(supraalimentat)
  • Cilindree:80

Posted 21 August 2008 - 09:24 AM

pe cartea lui scrie de la 93 in sus hmmm....dar bag carrera 100 si cateodata 95...ulei mobil 5 40
Avem 2 roti,la sol mereu e una dintre ele...Avem un motor si-o viata-ntreaga fara portiere...Avem demnitate ingenunchem doar in viraj...
Avem urlete-n pistoane in loc de basi in portbagaj...:)
(Oo\==OOOO==/oO)
0

#44 User is offline   MhS Icon

• Invatacel
  • PipPip
  • View gallery
  • Marca:Malaguti Crosser El
  • Cilindree:50

Posted 22 August 2008 - 02:38 PM

din cate vad atunci nu sunt probleme daca bag carrera100 , nu?
0

#45 User is offline   zaelu Icon

• Membru avansat
  • PipPipPipPip
  • View gallery
  • Marca:Speedway Baotian
  • Cilindree:49

Posted 22 August 2008 - 03:37 PM

Eu am bagat odata de la Petrom V (in principiu aceeasi ca la OMV) si am dat-o afara... motorul parca rontaia. Asa am facut si cu ultimul plin :angry: de la Lukoil... acum am Mol de 95 fara Pb. Vezi si tu cum se comporta...
my other ride has a DB605 600cc engine
0

#46 User is offline   MhS Icon

• Invatacel
  • PipPip
  • View gallery
  • Marca:Malaguti Crosser El

Posted 22 August 2008 - 07:20 PM

eu nush la mol cand bag de abia trage ....zici ca s`ar ineca....eu folosesc si la masina omv carrera 95 fara pb...si amandoua merg fara probleme...
0

#47 User is offline   nelutzu Icon

• Nou venit
  • Pip
  • View gallery
  • Marca:Kymco Agility 50 sport edition

Posted 22 August 2008 - 09:06 PM

eu am bagat de la Petrom V OMV Carrera 95 merge O.K.-eiu(din asta am folosit in ultimi 800 km),prima alimentare cand l-am cumparat(din magazin) i-am facut-o cu efix 95 (aditivata) de la rompetrol ,ca tot era in drumu meu, (in cartea lui scrie fara aditivi),am mai bagat si de 98 euro 4 tot de la rompetrol=concluzia mea este urmatoarea cu cea de 98 trage mai bine,cu putin nu prea mult,dar majoritatea mi-au spus ca pot arde supapele cu cea de 98.Nu stiu eu prea multe da in cartea lui scrie 92 -95 fara aditivi asa ca acum folosesc Omv carera 95 si pot spune ca sunt multumit,desi se vad putin diferentele Oricum trage si la deal si la vale >eu am motor in 4 timpi de 50 asa ca prea multe nu-i pot cere oricat mi-as dori< si o ultima intrebare :Daca bag efix 95 de la rompetrol care este aditivata il afecteaza cu ceva,se poate strica catalizatoru ca alte defectiuni nu poate produce(mie unu imi pare mai buna,fata de altele tot de 95)

Attached File(s)

0

#48 User is offline   tehnics Icon

• Membru veteran
  • PipPipPipPipPip
  • View gallery
  • Marca:KYMCO DINK 50 CLASSIC

Posted 28 August 2008 - 09:17 AM

Am si eu o nelamurire: Am tot obs ca atunci cand bag efix, parca benzina se consuma mai repede fata de cea care nu este aditivata. ( Eu bag numai 95 ). Sa aiba vre-o influenta asupra consumului benzina aditivata ?
Eu bad de la Petrom sau Rompetrol...mama naibii ca nu stiu.
Scuterele sunt facute sa te descurci in trafic cu ele....nu sa incurci traficul
Scuterul meu
0

#49 User is offline   80Inanna Icon

• Nou venit
  • Pip
  • View gallery
  • Marca:Keeway Hurricane
  • Cilindree:49,8

Posted 13 November 2008 - 09:13 PM

Puţină teorie.

Cifra octanică a unei benzine este procentul de izooctan dintr-un amestec de izooctan (considerat cu CO 100) şi normal heptan (n-heptan, considerat cu CO 0), amestec care în motorul standard (ASTM-CFR) detonează la acelaşi raport de compresie ca şi benzina considerată.

Fenomenul de detonaţie este o ardere foarte rapidă, care generează o undă de şoc la care organele unui motor nu sunt proiectate să reziste, deci detonaţia trebuie evitată cu orice preţ.

La benzinele cu CO mai mare detonaţia apare la rapoarte de comprimare mai mari.

Un raport de comprimare mai mare duce la creşterea randamentului termic al ciclului, deci la o putere mai mare sau un consum mai redus, de aceea tendinţa actuală este de a se folosi benzine cu CO cât mai ridicat.

Faptul că la CO mai mare detonaţia apare la rapoarte de comprimare mai mari se datorează faptului că benzina cu CO mai mare arde mai lent, contrar a ce cred mulţi. Tetraetilul de plumb (TEP) folosit pentru aditivare în vederea creşterii CO este un inhibitor al vitezei de ardere. Arderea mai lentă îndepărtează pericolul trecerii în ardere rapidă (detonaţie) şi de aia permite rapoarte de comprimare mai mari.
--

Acum, aplicarea teoriei.

La proiectarea unui motor, proiectantul a avut în vedere folosirea unei benzine cu un anumit CO, pe baza căreia şi-a fixat raportul de comprimare (parametru fundamental la proiectarea motoarelor) De obicei se ia un raport de comprimare de 7 pentru benzină cu CO 75 („normală”, care acum nu mai există), de 8 pentru benzină cu CO 90 („regular”, care nici aia nu mai există), de 8,5 pentru CO 95 şi de peste 9 la CO 98. Motorul este optimizat (consum minim) pentru acea benzină avută în vedere la proiectare.

Dacă se foloseşte o benzină cu CO mai scăzut, datorită vitezei mari de ardere poate apărea detonaţia. Chiar dacă ea nu apare, forma ciclului (diagrama indicată) se schimbă (devine mai ascuţită), presiunea maximă creşte (suprasolicită piesele), dar suprafaţa ciclului (= lucrul mecanic produs) scade, deci consumul creşte. Surplusul de căldură netransformat în lucru mecanic duce la supraîncălzirea motorului. Creşterea exagerată a presiunii se poate „contra” reducând avansul, însă acest „reglaj” nu compensează celelalte probleme. Deci, nu mergeţi cu benzină cu CO mai mică decât cea recomandată.

Dacă se foloseşte o benzină cu CO mai ridicat decât cea recomandată, datorită vitezei mici de ardere nu se atinge presiunea maximă din ciclu preconizată, suprafaţa ciclului este de asemenea mai mică, iar consumul iarăşi creşte. Deşi efectele negative nu sunt la fel de intense ca la funcţionarea cu CO scăzut, funcţionarea cu CO mărit este un lux inutil. Deci, nu mergeţi cu benzină cu CO mai mare decât cea recomandată.

Deci, ca să poţi folosi „puterea” unei benzine cu CO mai ridicat trebuie mărit raportul de comprimare (de ex. prin „rabotarea” chiulasei - nimeni nu mai „rabotează” azi, toţi o prelucrează prin rectificare). Manevra este recomandabilă doar celor ce ştiu ce fac şi-şi pot permite eşecuri.

Orice alte consideraţii gen „am observat că mie îmi merge mai bine cu benzină cu CO ...” (diferită de ce recomandă producătorul) denotă eventual reglaje proaste (ex. avans) sau alt tip de intervenţii.

Despre plumb, apă etc. cu altă ocazie.
0

#50 User is offline   Aly Icon

• Membru avansat
  • PipPipPipPip
  • View gallery
  • Marca:Gilera Runner SP '08 modificat

Post icon  Posted 13 November 2008 - 09:25 PM

Ma intreb oare cum s-ar comporta motorul daca asi pune ethanol (alcool etilic) are o cifra octanica de 116....nu cred ca o sa incerc prea curand....imi e frica sa nu se intample ceva...

Pt mai multe info despre Cifra octanica

AICI

Ca sa nu fiu Offtopic...eu folosesc benzina de la Petrom(la asta se comporta cel mai bine)...am pus odata de la OMV 100 si parca pusesem apa....nu mi-a placut deloc...
0

#51 User is offline   80Inanna Icon

• Nou venit
  • Pip
  • View gallery
  • Marca:Keeway Hurricane
  • Cilindree:49,8

Posted 13 November 2008 - 09:46 PM

Motoarele cu etanol sunt concepute să funcţioneze cu etanol, de exemplu au raport de comprimare peste 12 (atenţie la solicitările mecanice). În afară de asta, dozajul aer/combustibil este diferit.

Apoi, etanolul arde cu flacără invizibilă, este foarte periculos în caz de incendiu.

S-au făcut încercări care au arătat că se poate aditiva benzina cu câteva procente de etanol pentru mărirea CO, însă etanolul este higroscopic. Rezervoarele nu sunt etanşe (nu e voie să fie presiune în ele) aşa că absoarbe apă din atmosferă. Miscibilitatea alcoolului cu apa depinde de temperatură. Dacă apa se separă pe fundul rezervorului (de aici mirarea de unde e apa) motorul „tuşeşte” rău.
0

#52 User is offline   Aly Icon

• Membru avansat
  • PipPipPipPip
  • View gallery
  • Marca:Gilera Runner SP '08 modificat

Post icon  Posted 13 November 2008 - 09:50 PM

E!...Uite asta nu o mai stiam!...
Ms de info 80Inanna ;)
0

#53 User is offline   F12 Icon

• Invatacel
  • PipPip
  • View gallery
  • Marca:malaguti f12
  • Cilindree:110

Posted 14 November 2008 - 03:02 PM

eu pun de 98' de la rompetrol si merge super
0

#54 User is offline   Adytza Icon

• Membru veteran
  • PipPipPipPipPip
  • View gallery
  • Marca:2x Sprinter 1x Derbi Atlantis

Posted 14 November 2008 - 04:16 PM

Intr-o vreme bagam numai de la MOL,euro 4 95,am bagat petrom 99+ hmmm,parca mergea o leaca mai bine,acum bag numai petrom 95 pentru ca e 3.3 litru :D si merge bine si cu benzina asta
我爱 速度
0

#55 User is offline   victor_vclic Icon

• Membru avansat
  • PipPipPipPip
  • View gallery
  • Marca:Peugeot V-Clic

Posted 14 November 2008 - 10:34 PM

De la Petrom de 95 sau de la OMV tot de 95.
27 Martie 1918 Unirea Basarabiei cu România
0

• (3 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users