Forum Scuter Club: Disc Frana Ovalizat written by Silviu

Jump to content

Toggle shoutbox Shoutbox

victor_vclic Icon : (28 July 2011 - 07:30 PM) și fiind mulți copii imediat s-au lăsat păcăliți de treaba asta și s-au mutat pe celălalt forum
victor_vclic Icon : (28 July 2011 - 07:31 PM) acolo se postează mult dar informația e de calitate foarte scăzută
Adytza Icon : (29 July 2011 - 02:42 AM) da este adevarat ce zici chiar as vrea ca acest forum sa reinvie ca pasarea phoenix
victor_vclic Icon : (29 July 2011 - 09:58 AM) și mie mi-ar plăcea să învie, mi-a plăcut și-mi place mult acest forum
Aly Icon : (29 July 2011 - 11:51 PM) Nu e asta motivu, atunci era suteru in loc de cinste, era ceva nou pentru romanica
Aly Icon : (29 July 2011 - 11:58 PM) Propun moderatoriilor sa readuca pe prima pagina LISTA CU TOPICURILE ACTIVE!!!...NU un buton aruncat in josu paginii...omu intra si vede liste, nu vede discutii, daia e forum ! va pup;;)
victor_vclic Icon : (30 July 2011 - 06:10 AM) si eu as propune niste schimbari. Apreciez ca s-a schimbat interfata, e frumoasa, dar mai e putin de lucrat
Geoopsy Icon : (19 November 2011 - 12:43 PM) ...Mai administreaza/modereaza, cineva pe aici. Chinezi "au invadat" Forumul , cu prostioarele lor...
Grinch Icon : (21 November 2011 - 01:29 AM) i-am banat pe toti chinezii :)
Clodius Icon : (27 November 2011 - 11:37 PM) noroc cu Grinch ca eu nu am mai avut timp
Grinch Icon : (28 November 2011 - 02:57 AM) O sa incerc sa intru in fiecare zi si sa banez ce mai apare. Sper sa nu uit sau sa ma iau cu treaba
Geoopsy Icon : (28 November 2011 - 09:15 PM) ...bine ati revenit... ;)
LaurX82 Icon : (20 February 2012 - 08:15 PM) As vrea sa imi schimb nick-ul daca se poate, vream LaurX82, asta daca mai vede vreun moderator/admin forumul asta :)
Grinch Icon : (23 February 2012 - 09:18 PM) Done
LaurX82 Icon : (24 February 2012 - 01:35 AM) Multumesc :)
underground2891 Icon : (24 February 2012 - 10:52 PM) salutare dragilor
underground2891 Icon : (24 February 2012 - 10:52 PM) este cineva online la ora aceasta
underground2891 Icon : (04 March 2012 - 09:53 AM) gasiti lere pe ocazii foarte ieftine si bune userul ieftinmihai eu am luat de la el si se merita doar 20 ron au toate tipurile si marimile necesare de la reglajul unui scuter
underground2891 Icon : (12 April 2012 - 07:11 AM) disponibil scuter yiben 50cc stare buna relatii la tel 0732797998 giurgiu
underground2891 Icon : (27 April 2012 - 10:26 PM) VAND BLOC MOTOR SCUTER 4T SI CAPACUL DE LA TACHETI O ROATA PE 12" ECHIPATA COMPLET CU AX, RULMENTI, SISTEM DE FRANARE SI SABOTI CU ETRIERI CAUCIUCUL ESTE TUBELES PRET DE CRIZA 100 RON (ROATA) BLOCUL MOTOR 150 RON TELEFON 0723959953
Resize Shouts Area

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Disc Frana Ovalizat Rate Topic: -----

#1 User is offline   Silviu Icon

• Nou venit
  • Pip
  • Group: Members
  • Marca:Sampra
  • Cilindree:49

Post icon  Posted 15 November 2008 - 06:34 PM

Buna ziua,

Am si eu o problema.De aproximativ o saptamana se aude un zgomot suspect, de frecare, ce vine de la roata fata, dinspre ansamblul de frana.Acest zgomot se aude doar in anumite momente in timpul mersului.Am presiune buna la instalatia de franare, iar in timp ce franez nu am vibratii suspecte in ghidon. Frana tine foarte bine. Scuterul are 2000 km. M-am uitat la roata fata si am observat ca daca o invart cu mana, tot in anumite momente si nu intotdeauna, intr-un anumit punct o infraneaza ceva.
Ma poate ajuta cineva si pe mine cu un sfat va rog?
Chiar nu imi dau seama ce poate fi.
Multumesc.
0

#2 User is offline   dezkreator Icon

• Membru avansat
  • PipPipPipPip
  • Marca:Motowell Magnet City
  • Cilindree:50

Posted 15 November 2008 - 06:48 PM

de obicei se strange praf,noroi,mizerie pe placute,si mai apare si un fenomen de scartaire...daca roata nu este infranata puternic nu cred ca ar trebui sa iti faci probleme...poti scoate etrierul ca se desface usor si sa cureti cu un spray de contact (atentie sa nu fie cu ulei,sa fie numai pe baza de alcool)...
oricum,fenomenul de usoara infranare pe o anumita portiune a discului nu se manifesta numai la tine,ci si la mine si la mai multi,pentru ca discul are o foarte usoara ovalizare care face ca sa departeze foarte putin placutele de frana in momentul eliberarii franei,pentru ca daca nu ar fi asa placutele s-ar uza mai rapid...
5 km\h speed limit
0

#3 User is offline   cheloo Icon

• Membru veteran
  • PipPipPipPipPip
  • Marca:PEUGEOT V-CLIC

Posted 15 November 2008 - 06:53 PM

Si la mine scartaie, atinge acolo ceva
face in toate felurile de ma enerveaza
Mugur a zis sa dau cu alcool tehnic .. o sa dau sa scap odata
Don't worry be happy
0

#4 User is offline   F12 Icon

• Invatacel
  • PipPip
  • View gallery
  • Marca:malaguti f12
  • Cilindree:110

Posted 15 November 2008 - 06:58 PM

sa va zic si eu ce am patit...mergem cu scuteru si observ ca nu mai trage acceleram la maxim si mergea cu 40 dar motorul se tura grozav...opresc sa vad ce ar fi ...stau vreo 5 min apoi plec iar...am mai mers 2 km si am ajuns acasa...scuteru tragea din ce in ce mai greu..ajung acasa si vad ca apa din radiator pur si simplu fierbea...motorul era incins la maxim..opresc motorul si dau sal bag pe alee sa vad ce are...SURPRIZA..roata din fata nu se invartea...placutele au ramas blocate ....si uite asa am mers eu vreo 3 km cu motorul turat la maxim fara sa stiu de ce nu trage....am chemat un vecin care sincer nu stiu ce ia facut dar in cele din urma roata se invarte iar..asa ca aveti grija :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
0

#5 User is offline   anghel Icon

• Invatacel
  • PipPip
  • Marca:generic xor
  • Cilindree:49,8

Posted 15 November 2008 - 07:39 PM

si la mine scartaie, la inceput e enervant, dar m-am obisnuit ;)!
0

#6 User is offline   Silviu Icon

• Nou venit
  • Pip
  • Marca:Sampra

Post icon  Posted 15 November 2008 - 08:05 PM

Va multumesc tuturor celor care mi-ati raspuns.
O sa va urmez sfaturile cat de curand posibil.
0

#7 User is offline   Big Inu Icon

• Membru avansat
  • PipPipPipPip
  • View gallery
  • Marca:Kawasaki
  • Cilindree:600

Posted 16 November 2008 - 08:25 PM

Eu cred ca mai conteaza si placutele pe care le folosesti , am schimbat placutele fata+spate si in 3 zile au inceput sa scartie din ce in ce mai tare (dadusem 30 lei pe set) am mers la magazin si am spus ce problema aveam si am fost indrumat sa schimb placutele cu unele mai calitative si asa am rezolvat problema ;) de infranat nu s-au infranat niciodata rotiile aiurea... si nici discurile nu sunt "putin ovalizate " din fabrica dar merg perfect :rolleyes:
Asfalt Uscat!!!
0

#8 User is offline   Aly Icon

• Membru avansat
  • PipPipPipPip
  • View gallery
  • Marca:Gilera Runner SP '08 modificat

Post icon  Posted 16 November 2008 - 08:39 PM

Scartaitul e de la praf...si mie imi scartie cand am viteza mica si pun frana...dar dupa ce spal scuterul si dau cu carpa si pe disc...se duce scartaitul...apoi dupa 3-4 zile in praful din Bucuresti iar incepe...iar il spal...tot asa:)
0

#9 User is offline   Ciprian-yamaha Icon

• Membru veteran
  • PipPipPipPipPip
  • Marca:Kinroad(supraalimentat)
  • Cilindree:80

Posted 17 November 2008 - 09:02 AM

Incearca cu spirt (iei o sticla de alcool sanitar si o seringa,si dai cu acu de la seringa pe disc intre placute)
O sa dispara sunetul.
Spor.
Avem 2 roti,la sol mereu e una dintre ele...Avem un motor si-o viata-ntreaga fara portiere...Avem demnitate ingenunchem doar in viraj...
Avem urlete-n pistoane in loc de basi in portbagaj...:)
(Oo\==OOOO==/oO)
0

#10 User is offline   zaelu Icon

• Membru avansat
  • PipPipPipPip
  • View gallery
  • Marca:Speedway Baotian

Posted 18 November 2008 - 05:09 PM

Despre scirtaitul asta s-a mai vorbit de ne-am obisnuit cu el :lol:

Un amic (mecanicist el asa de pasiune la masini) mi-a zis ca si pe el il dispera la Loganu' lui... si s-a benoclat el in fel si chip prin etriere de i-a venit rau... apoi a aflat ca, cica, placutele "moderne si ecologice" nu mai au alama in ele ca alea "de pe vremuri" ci nu mai stiu ce praf de copt or something (joking... in caz ca nu se vede) si ca saracia aia face discu sa scirtaie... mai ales la turatii mici (ture putine ale rotii, evident). Ca placutele sint facute de inventatorul lor sa se frece de disc continuu (macar la categoria de calitate: "merge si asa") dar, in cazul noilor placute jmichiria vine cu scartz.

Acum... o fi "urban legend"?
my other ride has a DB605 600cc engine
0

#11 User is offline   divizia Icon

• Membru veteran
  • PipPipPipPipPip
  • Marca:Honda Hornet
  • Cilindree:600

Posted 18 November 2008 - 06:26 PM

De foarte mult timp se folosesc placute ecologice. Si eu le-am schimbat la Polo si-mi scrtaiau ca roata de la caruta. M-am dus inapoi in service si mi-au ras in nas: pai sunt placute ecologice.....armonizeaza cu pasarelele, turturelele :unsure: In plus placutele ecologice cica nu mai distrug discul de frana asa de repede deoarece nu mai au insertii metalice, deci sunt mai moi.

In plus aveti grija vara cand discul se incinge foarte tare sa nu-l udati cu apa. De obicei la auto se intampla destul de desacest fenomen.
Nu te pune cu prostul ca are mintea odihnita....
0

#12 User is offline   devis Icon

• Membru
  • PipPipPip
  • View gallery
  • Marca:Aprilia SR 50 Racing, SR 50 R Talmacsi

Posted 19 November 2008 - 06:41 PM

simptomele tale seamana cu cele ale unor rulmenti sparti :)

mai ales daca nu scartaie la fiecare tura a rotii intr-un anumit punct placutele de frana pe disc.

asta ti-o zic din experienta ca is patit, mai ales daca e scuter chinezesc si nu i-ai schimbat niciodata rulmentii.

pe la 2400km parca au cedat si ai mei si a trebuit sa-i schimb, si de atunci n-am mai avut probleme.

incearca sa vezi daca am dreptate sau nu :)
0

#13 User is offline   dezkreator Icon

• Membru avansat
  • PipPipPipPip
  • Marca:Motowell Magnet City

Posted 19 November 2008 - 07:51 PM

da dar daca avea rulment spart trebuia sa aiba vibratii suspecte la franare pe fata,vibratiile se simt la manerul de frana...am patit si eu kestia cu rulmentul la roata fata si simteam vibratiile care se trasmiteau prin instalatia hidraulica de franare...dar omul a specificat ca nu are vibratii suspecte la franare fata...
5 km\h speed limit
0

#14 User is offline   victor_vclic Icon

• Membru avansat
  • PipPipPipPip
  • View gallery
  • Marca:Peugeot V-Clic

Posted 17 May 2010 - 09:00 PM

Cu scuterul pe cric am învârtit roata faţă. Discul freacă de plăcuţe într-o anumită zonă (o zonă cam de 60 grade cred eu). Frecarea e aşa mare încât abea mai pot învârti roata cu mâna. După ce trece de zona aceea, roata se învârte liberă până ajunge din nou acolo.

1. Am observat fenomenul după ce am înlocuit rulmenţii faţă. Nu ştiu dacă schimbarea rulmenţilor a cauzat asta sau dacă era dinainte aşa.Cred că era dinainte aşa. Sunt absolut sigur că nu am deformat discul în timpul operaţiunii de schimbare a rulmenţilor. Mereu am ţinut contra cu o bucată de lemn pe butuc şi nu pe disc. Nu am atins discul. Am ciocănit f. uşor, cu maximă atenţie să nu ating discul.

2. Nu am lovit discul în borduri sau altele asemenea. Nu prezintă urme vizibile de deformare.Pot frâna fără probleme, nu simt vibraţii, zgomote, nimic. Fânează bine. Problema este că ştiu eu că roata se învârte greu, freacă dacă o învârt cu mâna şi cred că influenţează şi consumul.

Nu ştiu din ce cauză fracă. Mă gândesc că ar putea fi discul deformat sau roata în sine deformată (dar mi-e greu să cred - de la ce să se fi deformat singur discul sau roata?), sau, poate rulmenţii n-or fi bine montaţi (dar i-am împins cât am putut cu presa până la capă, nu cred că e de la ei), sau poate e din cauza sistemului de frânare, poate nu e făcută aerisirea cum trebuie sau poate cumva pistonul din etrier o fi oxidat şi nu se mai retrage până la capăt (dar şi asta mi-e greu să cred, atât timp cât pot frâna fără probleme nu cred că e aer în instalaţie şi, atât timp cât pe 300 grade nu freacă înseamnă că se retrage pistonul).

Ce pot face?
27 Martie 1918 Unirea Basarabiei cu România
0

#15 User is offline   Felis Icon

• Membru
  • PipPipPip
  • View gallery
  • Marca:Malaguti F10 jetline

Posted 18 May 2010 - 10:20 PM

normal este acceptata o deformare a discului de maxim 0,03 abatere de la planeitate se poate deternina cu ajutorul unui ceas comparatorAttached File  disc valori pentru verificare.pdf (70.62K)
Number of downloads: 11Attached File  verificare a planeitatii disc.pdf (72.88K)
Number of downloads: 5
0

#16 User is offline   victor_vclic Icon

• Membru avansat
  • PipPipPipPip
  • View gallery
  • Marca:Peugeot V-Clic

Posted 28 March 2011 - 08:38 PM

Am înlocuit etrierul cu tot cu plăcuțe și cu maneta+pompa de frînă și cu discul. Am pus altele noi nouțe, chinezești. Problema persistă.
Vreau să spun că plăcuțele vechi, deși le aveam de doar cîteva luni, erau uzate neuniform, iar una dintre ele era așa de uzată încît ajunsăse la fier. Erau plăcuțe Malossi. S-a uzat din cauza frecării, cu scuterul am mers f. puțin în perioada asta și nici frîne nu prea pun.

După ce i-am înlocuit tot ansamblul de frînare nici nu mai frînează bine ca înainte. Sunt nevoit să apăs mai tare pe manetă. Înainte doar o pișcam puțin și frîna imediat. Chiar și cînd ajunsăse fier pe fier tot frîna mai bine ca acum. Uneori, dacă am viteză mare trebuie să apăs pe manetă de mă doare mîna ca să frînez.

Toată povestea asta cred că a apărut după ce i-am schimbat rulmenții. Am verificat de 10 ori rulmenții și par ok, se învîrt ușor, au fost identici cu ceilalți, luați de la Peugeot, sunt presați pînă la capăt.

Cînd învîrt de roată pare că discul e ovalizat, atinge d eplăcuțe. Are o bătaie. N-ar fi grav, dar bătaia e așa de mare încît blochează roata de n-o mai pot învîrti cu mîna. La ochi nu se vede, e chestiune de zecimi de mm.

Ce să-i mai schimb, ce să-i mai fac? Axul nu cred că e strîmb, în gropi nu l-am dat, borduri n-am sărit, de schimbat am schimbat tot ce mi-a trecut prin cap.
27 Martie 1918 Unirea Basarabiei cu România
0

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

2 User(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users