Toggle shoutbox Shoutbox
|
Disc Frana Ovalizat
Posted 15 November 2008 - 06:34 PM
Am si eu o problema.De aproximativ o saptamana se aude un zgomot suspect, de frecare, ce vine de la roata fata, dinspre ansamblul de frana.Acest zgomot se aude doar in anumite momente in timpul mersului.Am presiune buna la instalatia de franare, iar in timp ce franez nu am vibratii suspecte in ghidon. Frana tine foarte bine. Scuterul are 2000 km. M-am uitat la roata fata si am observat ca daca o invart cu mana, tot in anumite momente si nu intotdeauna, intr-un anumit punct o infraneaza ceva.
Ma poate ajuta cineva si pe mine cu un sfat va rog?
Chiar nu imi dau seama ce poate fi.
Multumesc.
Posted 15 November 2008 - 06:48 PM
oricum,fenomenul de usoara infranare pe o anumita portiune a discului nu se manifesta numai la tine,ci si la mine si la mai multi,pentru ca discul are o foarte usoara ovalizare care face ca sa departeze foarte putin placutele de frana in momentul eliberarii franei,pentru ca daca nu ar fi asa placutele s-ar uza mai rapid...
Posted 15 November 2008 - 06:53 PM
face in toate felurile de ma enerveaza
Mugur a zis sa dau cu alcool tehnic .. o sa dau sa scap odata
Posted 15 November 2008 - 06:58 PM
Posted 15 November 2008 - 07:39 PM
Posted 15 November 2008 - 08:05 PM
O sa va urmez sfaturile cat de curand posibil.
Posted 16 November 2008 - 08:25 PM
Posted 16 November 2008 - 08:39 PM
Posted 17 November 2008 - 09:02 AM
O sa dispara sunetul.
Spor.
Avem urlete-n pistoane in loc de basi in portbagaj...:) (Oo\==OOOO==/oO)
Posted 18 November 2008 - 05:09 PM
Un amic (mecanicist el asa de pasiune la masini) mi-a zis ca si pe el il dispera la Loganu' lui... si s-a benoclat el in fel si chip prin etriere de i-a venit rau... apoi a aflat ca, cica, placutele "moderne si ecologice" nu mai au alama in ele ca alea "de pe vremuri" ci nu mai stiu ce praf de copt or something (joking... in caz ca nu se vede) si ca saracia aia face discu sa scirtaie... mai ales la turatii mici (ture putine ale rotii, evident). Ca placutele sint facute de inventatorul lor sa se frece de disc continuu (macar la categoria de calitate: "merge si asa") dar, in cazul noilor placute jmichiria vine cu scartz.
Acum... o fi "urban legend"?
Posted 18 November 2008 - 06:26 PM
In plus aveti grija vara cand discul se incinge foarte tare sa nu-l udati cu apa. De obicei la auto se intampla destul de desacest fenomen.
Posted 19 November 2008 - 06:41 PM
mai ales daca nu scartaie la fiecare tura a rotii intr-un anumit punct placutele de frana pe disc.
asta ti-o zic din experienta ca is patit, mai ales daca e scuter chinezesc si nu i-ai schimbat niciodata rulmentii.
pe la 2400km parca au cedat si ai mei si a trebuit sa-i schimb, si de atunci n-am mai avut probleme.
incearca sa vezi daca am dreptate sau nu
Posted 19 November 2008 - 07:51 PM
Posted 17 May 2010 - 09:00 PM
1. Am observat fenomenul după ce am înlocuit rulmenţii faţă. Nu ştiu dacă schimbarea rulmenţilor a cauzat asta sau dacă era dinainte aşa.Cred că era dinainte aşa. Sunt absolut sigur că nu am deformat discul în timpul operaţiunii de schimbare a rulmenţilor. Mereu am ţinut contra cu o bucată de lemn pe butuc şi nu pe disc. Nu am atins discul. Am ciocănit f. uşor, cu maximă atenţie să nu ating discul.
2. Nu am lovit discul în borduri sau altele asemenea. Nu prezintă urme vizibile de deformare.Pot frâna fără probleme, nu simt vibraţii, zgomote, nimic. Fânează bine. Problema este că ştiu eu că roata se învârte greu, freacă dacă o învârt cu mâna şi cred că influenţează şi consumul.
Nu ştiu din ce cauză fracă. Mă gândesc că ar putea fi discul deformat sau roata în sine deformată (dar mi-e greu să cred - de la ce să se fi deformat singur discul sau roata?), sau, poate rulmenţii n-or fi bine montaţi (dar i-am împins cât am putut cu presa până la capă, nu cred că e de la ei), sau poate e din cauza sistemului de frânare, poate nu e făcută aerisirea cum trebuie sau poate cumva pistonul din etrier o fi oxidat şi nu se mai retrage până la capăt (dar şi asta mi-e greu să cred, atât timp cât pot frâna fără probleme nu cred că e aer în instalaţie şi, atât timp cât pe 300 grade nu freacă înseamnă că se retrage pistonul).
Ce pot face?
Posted 18 May 2010 - 10:20 PM
disc valori pentru verificare.pdf (70.62K)
Number of downloads: 11
verificare a planeitatii disc.pdf (72.88K)
Number of downloads: 5
Posted 28 March 2011 - 08:38 PM
Vreau să spun că plăcuțele vechi, deși le aveam de doar cîteva luni, erau uzate neuniform, iar una dintre ele era așa de uzată încît ajunsăse la fier. Erau plăcuțe Malossi. S-a uzat din cauza frecării, cu scuterul am mers f. puțin în perioada asta și nici frîne nu prea pun.
După ce i-am înlocuit tot ansamblul de frînare nici nu mai frînează bine ca înainte. Sunt nevoit să apăs mai tare pe manetă. Înainte doar o pișcam puțin și frîna imediat. Chiar și cînd ajunsăse fier pe fier tot frîna mai bine ca acum. Uneori, dacă am viteză mare trebuie să apăs pe manetă de mă doare mîna ca să frînez.
Toată povestea asta cred că a apărut după ce i-am schimbat rulmenții. Am verificat de 10 ori rulmenții și par ok, se învîrt ușor, au fost identici cu ceilalți, luați de la Peugeot, sunt presați pînă la capăt.
Cînd învîrt de roată pare că discul e ovalizat, atinge d eplăcuțe. Are o bătaie. N-ar fi grav, dar bătaia e așa de mare încît blochează roata de n-o mai pot învîrti cu mîna. La ochi nu se vede, e chestiune de zecimi de mm.
Ce să-i mai schimb, ce să-i mai fac? Axul nu cred că e strîmb, în gropi nu l-am dat, borduri n-am sărit, de schimbat am schimbat tot ce mi-a trecut prin cap.
Sign In
Register
Help

MultiQuote